Dārzeņu ēdieni
2023. gada 8. septembrī, 12:40

Kartupeļu - siera strūdele

Šī recepte nāk no ziemeļu-austrumu Itālijas. Uz šī reģiona virtuvi ļoti lielu ietekmi atstāja Austrija un arī šajā Itālijas reģionā daudz cep strūdeles. Bet atšķirībā no Austrijas, strūdeles šeit taisa ne tikai saldās. Pa cik šeit pamatā audzē govis piensaimniecībai, tad arī uzturā vairāk izmanto nevis gaļu, bet pienu un piena produktus. Šī strūdele ir siera mīļotāju sapnis.

Pagatavošana

1

Kartupeļus ar visu mizu novārīt, mazliet atdzesēt, notīrīt un uzreiz saspaidīt ar kartupeļu stampiņu. Pievienot sāli. Uz smalkās rīves sarīvēt 200g siera un sajaukt ar kartupeļu biezputru.

2

Mīklu izrullēt. Pildījumu uzlikt pa vidu mīklai tā, lai to varētu nosegt ar mīklu no abām pusēm.

3

Ruleti pagriezt ar savienojuma vietu uz leju un apsmērēt ar olu dzeltenumu. Cept iepriekš uzkarsētā krāsnī, līdz mīkla iegūst zeltaino krāsu.

4

Gatavojam mērci: atlikušo sieru sagriezt kubiņos. Katliņā izkausēt sviestu, pievienot miltus un apcept miltus 2 min. Pievienot pienu un visu sajaukt. Pievienot sieru un visu laiku maisot izkausēt. Kā pēdējo pievienot olīveļļu.

5

Pasniegt, pārlejot strūdeles gabaliņus ar siera mērci.