Topinambūru mērce
Sastāvdaļas
- 500g topinambūru
- 2 sīpoli
- 5 ķiploka daiviņas
- 30g sviesta
- 100g kausētā siera
- sāls un svaigi malti pipari pēc garšas
Topinambūru lieto uztura kā svaigu, tā arī vāra, cep, sautē, marinē, kaltē, taisa ievārījumus, kaviāru. Bet lapas izmanto salātos. Šoreiz asāka mērcīte!
Pagatavošana
1
Topinambūrus nomazgā, notīra un sagriež gabaliņos.
2
Pannā izkausē sviestu un apcep topinambūrus ar smalki sagrieztiem sīpoliem. Pārliet ar ūdeni vai buljonu tā, lai topinambūri būtu tikko pārklāti ar šķidrumu. Vāra līdz dārzeņi ir mīksti.
3
Visu sablenderē kopā ar kausēto sieru.
Pievieno sāli un piparus pēc garšas un izspiež ķiplokus
Ja ir pārāk biezs, var mazliet pieliet buljonu vai saldo krējumu.