Dārzeņu ēdieni
2023. gada 7. septembrī, 09:02

Topinambūru mērce

Topinambūru lieto uztura kā svaigu, tā arī vāra, cep, sautē, marinē, kaltē, taisa ievārījumus, kaviāru. Bet lapas izmanto salātos. Šoreiz asāka mērcīte!

Pagatavošana

1

Topinambūrus nomazgā, notīra un sagriež gabaliņos.

2

Pannā izkausē sviestu un apcep topinambūrus ar smalki sagrieztiem sīpoliem. Pārliet ar ūdeni vai buljonu tā, lai topinambūri būtu tikko pārklāti ar šķidrumu. Vāra līdz dārzeņi ir mīksti.

3

Visu sablenderē kopā ar kausēto sieru. Pievieno sāli un piparus pēc garšas un izspiež ķiplokus Ja ir pārāk biezs, var mazliet pieliet buljonu vai saldo krējumu.