Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
unsplash.com

Topinamburu krēmzupa

Sastāvdaļas
  • 500g topinamburu
  • 2 sīpoli
  • 30g sviesta
  • 3 gl buljona
  • 100ml saldā krējuma
  • 3-4 ēd.k. miltu
  • sāls, pipari
  • muskatrieksts
18. gadsimtā topinamburu ieveda Krievijā un sākumā tas izplatījās kā ārstniecisks augs - to ieteica diabētiķiem, sirds slimniekiem, palīdz zarnu trakta darbības uzlabošanai, redzes uzlabošanai. Bet tik lielu popularitāti, kā kartupelis, tas neieguva.

Pagatavošana

1
Topinamburu nomazgā, notīrīt un sagriezt gabaliņos. Pannā izkausēt sviestu un apcept topinamburu ar smalki sagrieztiem sīpoliem. Uzvārīt buljonu un pārlikt tajā dārzeņus. Miltus iemaisīt pusglāzē auksta buljona un pievienot zupai. Pievienot saldo krējumu un sablenderēt.
2
Pašās beigās pievienot sāli, piparus, muskatriekstu un vēlreiz uzkarsēt.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni