Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Lakšu un tomātu mērce

Sastāvdaļas
Tautā lakšus dēvē ne tikai par savvaļas ķiplokiem, bet arī par mežlokiem, meža ķiplokiem un lāču lokiem. Atbilstoši nostāstiem lakšu ēšanu ļaudis senos laikos esot noskatījušies no lāčiem, jo tie pēc pamošanās no ziemas miega locījuši iekšā zaļās lapas, lai iztīrītu sārņus un atgūtu enerģiju.

Pagatavošana

1
2 mīkstiem avokado ar karoti izdob mīkstumu, ar dakšiņu saspaidi un tūlīt samaisi ar 2 ēdamkarotēm citrona sulas, lai nesabrūnē. Pievieno 2 smalki sagrieztus tomātus, 2 ēdamkarotes smalki sakapātu lakšu, sāli, maltus melnos piparus un Kajenas piparus pēc garšas. Labi garšo kā piedeva čipsiem un svaigiem dārzeņiem.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni