Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Skābenes ziemai

Sastāvdaļas
Tas ir lieliski, cik dažādi iespējams izmantot skābenes. Piemēram, kā garšviela tās piešķir ēdienam patīkamu skābenumu, tās pievieno kartupeļu zupām, vistas un zivju buljonam, lēcu, tomātu un gurķu ēdieniem, kā arī visdažādākajiem salātiem. Smalki sakapātas, pāris minūšu pavārītas un pēc tam sviestā pasautētas skābenes ļoti labi garšo kā piedeva zivīm, olu ēdieniem, it sevišķi omletēm, kā arī teļa un cūkas gaļas ēdieniem. Lielā skābes daudzuma dēļ skābenes sīkstu gaļu padara maigu un mīkstu. Gaļas gabaliņus pirms sautēšanas ietin skābeņu lapās. Svaigas skābenes ieteicams kombinēt ar spinātiem, jo padara to garšu izteiksmīgāku un pikantāku. Starp citu, svaigas skābenes pievienojot lapu salātiem, mērcei vajadzēs mazāk etiķa.

Pagatavošana

1
Skābeņu biezenis: Skābeņu biezenis piešķir ēdieniem gan košāku krāsu, gan patīkami skābenu garšu. Labi der kā piedeva mērcēm un zupām. Pārlasītas skābenes bez lieliem kātiem virtuves kombainā samal, liec emaljētā katlā un karsē līdz 90 grādiem. Tūlīt stingri pildi burkās, ar karoti sablīvē, uzliec vāciņus un sterilizē 40 minūtes (puslitra burkas). Aizvāko un uzglabā aukstā vietā.
2
Skābeņu un lakšu kubiņi: Ņem vienādās daļās skābenes un lakšus, nogriez rupjākos kātus un lapas smalki sakapā. Ber bļodā un samaisi. Pēc tam pildi ledus kubiņu saldēšanai paredzētās veidnītēs un pielej ūdeni. Uzmanīgi liec saldētavā, lai sasalst. Pēc tam kubiņus var strauji pārbērt maisiņā vai kādā piemērotā kastītē, lai aizņem mazāk vietas, un likt atpakaļ saldētavā. Izmanto kā garšaugu piedevu zupās, mērcēs un sautējumos.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni