Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Sutināti sarkanie kāposti ar aveņu ievārījumu

Sastāvdaļas
  • 1 liela sarkano kāpostu galviņa
  • 100 g aveņu ievārījuma (vēlams, bez sēkliņām
  • 2 sīpoli
  • 3 krustnagliņas
  • 3 lauru lapas
  • 250 ml buljona
  • 100 ml aveņu etiķa
  • 2 ēdk. eļļas
  • 2 ēdk. cukura
  • sāls, malti pipari
Sarkanie kāposti Ziemassvētku laikā daudzviet Viduseiropā ir daudz iecienītāki nekā parastie galviņkāposti. Sarkanos pasniedz gan piedevās, gan salātos gandrīz vai katrā ēdienreizē. Raksturīgi, ka tiem mēdz pievienot ievārījumus vai saldenas sulas.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Kāpostu sagriez smalkās strēmelēs. Nomizotus sīpolus sagriez mazos gabaliņos.
2
Katlā sakarsē eļļu un apsautē sīpolus kopā ar lauru lapām un krustnagliņām. Pārkaisi cukuru un maisot karamelizē.
3
Pievieno kāpostus, sāli un piparus. Pielej buljonu un etiķi, uzliec vāku un uz lēnas uguns sautē aptuveni 1,5 stundas. Ja šķidruma par maz, pielej vēl buljonu.
4
Iemaisi ievārījumu un vēlreiz uzkarsē.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni