foto: Shutterstock
Dārzeņu ēdieni
2022. gada 13. janvārī, 10:00

Sutināti sarkanie kāposti ar aveņu ievārījumu

Sarkanie kāposti Ziemassvētku laikā daudzviet Viduseiropā ir daudz iecienītāki nekā parastie galviņkāposti. Sarkanos pasniedz gan piedevās, gan salātos gandrīz vai katrā ēdienreizē. Raksturīgi, ka tiem mēdz pievienot ievārījumus vai saldenas sulas.

Pagatavošana

120 min4 porcijas
1

Kāpostu sagriez smalkās strēmelēs. Nomizotus sīpolus sagriez mazos gabaliņos.

2

Katlā sakarsē eļļu un apsautē sīpolus kopā ar lauru lapām un krustnagliņām. Pārkaisi cukuru un maisot karamelizē.

3

Pievieno kāpostus, sāli un piparus. Pielej buljonu un etiķi, uzliec vāku un uz lēnas uguns sautē aptuveni 1,5 stundas. Ja šķidruma par maz, pielej vēl buljonu.

4

Iemaisi ievārījumu un vēlreiz uzkarsē.