Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Sēņu biezenis ar sīpoliem un burkāniem

Sastāvdaļas
  • 2 kg dažādu vārītu sēņu
  • 300 g burkānu
  • 300 g sīpolu
  • 400 ml augu eļļas
  • 1 ēdk. 9 % etiķa
  • 1 tējk. maltas asās paprikas
  • 1 tējk. maltu melno piparu
  • sāls
Biezenim ir visai maiga garša; ja vēlies spēcīgāku, pievieno vairāk etiķa un maltās paprikas. Ziemā ļoti labi garšo ar vārītiem kartupeļiem vai salātos ar majonēzi.

Pagatavošana

1
Sēnes smalki sakapā vai samal gaļas mašīnā. Nomizotus sīpolus smalki sagriez, burkānus sarīvē skaidiņās.
2
Pannā sakarsē 200 ml eļļas un viegli apcep burkānus un sīpolus.
3
Liec katlā, pievieno sēnes, atlikušo eļļu un garšvielas un uz lēnas uguns sautē aptuveni 2 stundas. Beigās pielej etiķi.
4
Pildi burkās un aizvāko

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni