Sēņu biezenis ar sīpoliem un burkāniem
Sastāvdaļas
- 2 kg dažādu vārītu sēņu
- 300 g burkānu
- 300 g sīpolu
- 400 ml augu eļļas
- 1 ēdk. 9 % etiķa
- 1 tējk. maltas asās paprikas
- 1 tējk. maltu melno piparu
- sāls
Biezenim ir visai maiga garša; ja vēlies spēcīgāku, pievieno vairāk etiķa un maltās paprikas. Ziemā ļoti labi garšo ar vārītiem kartupeļiem vai salātos ar majonēzi.
Pagatavošana
1
Sēnes smalki sakapā vai samal gaļas mašīnā. Nomizotus sīpolus smalki sagriez, burkānus sarīvē skaidiņās.
2
Pannā sakarsē 200 ml eļļas un viegli apcep burkānus un sīpolus.
3
Liec katlā, pievieno sēnes, atlikušo eļļu un garšvielas un uz lēnas uguns sautē aptuveni 2 stundas. Beigās pielej etiķi.
4
Pildi burkās un aizvāko