Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Griķi lauku gaumē

Sastāvdaļas
  • 2 glāzes griķu
  • 4 glāzes piena
  • 2 olas
  • 2 ēdk. sviesta
  • sāls – pēc garšas
  • Aizdaram
  • 2 glāzes saldā krējuma
  • 5 olu dzeltenumi
  • 3 ēdk. cukura
Šādi gatavota putra sanāk īpaši kupla, tāpēc to mēdz dēvēt arī par kuplo putru.

Pagatavošana 5 porcijas

1
Sajauc griķus ar 2 olām, masu izklāj uz cepamplāts un uzsildītā cepeškrāsnī izkaltē.
2
Uzvāri pienu, kuram pievienots sāls, liec iekšā izkaltētos griķus, sviestu un, reizēm apmaisot, vāri putru gatavu. Atdzesē. Tad izberz caur sietu.
3
Pagatavo aizdaru: saldo krējumu, kam pievienots cukurs, uzkarsē līdz vārīšanai. Atdzesē. Sakul olu dzeltenumus un iemaisi tos saldajā krējumā, liec atkal uz nelielas uguns un, maisot ar koka karoti, karsē, līdz masa kļūst bieza.
4
Liec griķus taukos un mirkli pirms pasniegšanas pārlej ar aizdaru.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni