Tomātu, kazas piena siera un olīvu kārtojums
Sastāvdaļas
- 250 g tomātu mērces, garšā pēc iespējas bagātīgākas
- 4 vidēji tomāti
- 200 g mīkstā kazas piena siera
- 16 melno olīvu, bez kauliņiem
- 2 tējk. timiāna, kaltēta
- eļļa cepamtrauka ietaukošanai
Svarīgākais, lai šis kārtojums izdotos gards, ir pēc iespējas bagātīgāka tomātu mērce; ideāli, ja tā ir pašu gatavota, bieza, sīkos gabaliņos, pikanta, nevis vienkāršs kečups. Ja šim kārtojumam veikalā skaties pēc kazas piena siera, ņem nelielus rullīšus – būs vieglāk sagriezt ripās un smukāk izskatīsies!
Pagatavošana 4 porcijas
1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Ietauko aptuveni 20 x 30 cm cepamtrauku. 2/3 tomātu mērces vienmērīgi izklāj cepamtrauka pamatnē. Pārkaisi to ar 1 tējk. timiāna.
2
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Ietauko aptuveni 20 x 30 cm cepamtrauku. 2/3 tomātu mērces vienmērīgi izklāj cepamtrauka pamatnē. Pārkaisi to ar 1 tējk. timiāna.
3
Liec cepeškrāsnī un cep 10 minūtes, pēc tam cepeškrāsnī ieslēdz grila režīmā un turpini cept, kamēr kārtojuma virspusīte kļūst zeltaina.
4
Pasniedz ar svaigi ceptu vai vismaz svaigi grauzdētu maizīti.