Sēnes ar ķiplokiem un portvīnu
Sastāvdaļas
- 500 g rupji sagrieztu novārītu un rūpīgi nospiestu sēņu
- 6 smalki sakapātas ķiploka daiviņas
- 4 ēdk. portvīna
- 3 ēdk. olīveļļas
- 2 ēdk. ciedru riekstu
- 2 ēdk. sakapātu pētersīļu lapiņu
- 1 citrona sula
- sāls, malti melnie pipari
Šīs sēnes labi garšo gan siltas, gan aukstas, tās var likt uz grauzdētas maizītes un pasniegt arī pie kartupeļiem.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Lielā pannā sakarsē eļļu, ieber ķiplokus un viegli apsautē, bet neapbrūnini.
2
Pievieno sēnes un riekstus, pielej portvīnu un, ik pa laikam apmaisot, cep, līdz šķidrums iztvaiko.
3
Pielej citrona sulu, pieber sāli un piparus, samaisi un pārkaisi ar pētersīļiem.