Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Pixabay

Sagatavo kaltētus tomātus pats!

Sastāvdaļas
Kaltēti jeb žāvēti tomāti ir ļoti garšīgi, turklāt tajos koncentrējas vērtīgākās vielas, kas atrodas tomātos.

Pagatavošana

1
Mazākus tomātus pārgriez uz pusēm, lielākus sagriez gareniski četrās daļās. Katru gabaliņu viegli paspied, lai atdalās sēklas. Iekšpusē iekaisi nedaudz sāls.
2
Ja kaltē cepeškrāsnī, liec tomātus ar miziņu uz leju uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru. Ievieto 60 grādu karstā krāsnī un žāvē 8–12 stundas. Visērtāk, ja tomātus ieliek krāsnī vakarā, lai tie līdz rītam žāvējas.
3
Liec tomātus izkarsētās burkās, pārkaisi ar sāli un kaltētiem garšaugiem pēc izvēles, aplej ar labu eļļu, aizvāko un uzglabā tumšā un vēsā vietā.
4
Var arī tā! Vēl viens variants – žāvētos tomātus liec mikserī vai blenderī, pielej nedaudz olīveļļas un sasmalcini, lai izveidojas tāda kā pasta. Pildi nelielās burciņās ar aizskrūvējamu vāku. Ļoti labi noder par pamatu picām un lielām grauzdētām maizītēm.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni