Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

4 ātrās idejas vasaras gardumu sasaldēšanai

Sastāvdaļas

Pagatavošana

1
Garšaugi eļļā. Tiklīdz pāri paliek kāda buntīte neizmantotu garšaugu un ir skaidri zināms, ka tuvākajās pāris dienās tos arī neizlietos, ātrs un vienkāršs saglabāšanas paņēmiens ir iesaldēšana ledus kubiņu veidnītēs. Garšaugus sakapā un pieber katru veidnīti par divām trešdaļām. Viegli pieplacini un pielej olīveļļu. Liec saldētavā. Vienā veidnītes iedaļā var likt arī vairāku veidu garšaugus. Šādus kubiņus izmanto zupām, sautējumiem un mērcēm.
2
Tomātu un paprikas biezenis. Ja paliek pāri kāds iegriezts tomāts vai paprikas pāksts vai arī dažs labs tomāts kļuvis tik mīksts, ka salātiem neder, to visu sablendē – gan tomātus un papriku atsevišķi, gan kopā (ja vēlies) un arī iepildi palielākās ledus kubiņu veidnēs un sasaldē. Tāpat izmanto zupām, mērcēm un sautējumiem, kā arī kokteiļiem.
3
Augļi un ogas mazās porcijās. Ātrai iesaldēšanai noder jebkurš neapēsts auglis vai oga. Ja auglis lielāks, to var sagriezt gabaliņos, arī lielākas zemenes var pārgriezt uz pusēm. Mazākas ogas saber tāpat ledus kubiņu veidnītēs vai tukšos jogurta trauciņos no stikla un sasaldē. Pēc tam izmanto smūtiju un saldo mērču gatavošanai.
4
Sasaldētas vīnogas. Atsevišķas sausas vīnogas saber mazā trauciņā vai maisiņā un sasaldē. Pēc tam tās lieliski noder iemešanai baltvīna glāzē – daļēji to atdzesēs, bet neizjauks garšas nianses, kā tas notiek, ja izmanto ledus kubiņus.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni