foto: Shutterstock.com
Dārzeņu ēdieni
2021. gada 13. jūlijā, 10:00

Dārzeņu asorti

Dārzeņu maisījumu pirms likšanas galdā papildina ar sakapātiem sīpoliem un labu eļļu.

Pagatavošana

1

Kāpostus sagriez strēmelēs, tomātus – šķēlēs, pākšu pupiņas – gabalos, iztīrītu papriku – arī strēmelēs, nomizotus burkānus – salmiņos. Nomizotus ķiplokus sagriez šķēlītēs. Zaļumus rupji sakapā.

2

Baklažānus sagriez ripās, ber verdošā sālsūdenī un vāri 3–4 minūtes, pēc tam nokās.

3

Lielā traukā liec kārtās dārzeņus un zaļumus, pēc tam samaisi.

4

Ūdenī ieber sāli un vāri, līdz sāls pilnībā izšķīst. Verdošu pārlej dārzeņiem un uzliec slogu. Atstāj istabas temperatūrā.

5

Katru dienu noņem putas un ar koka karotes kātu vairākās vietās iebaksti līdz trauka dibenam, lai iznāk laukā gaiss.

6

Kad putas un burbulīši vairs neveidojas, nolej sālījumu. Dārzeņus saliec trīslitru burkā vai citā piemērotā traukā un viegli pieblietē.

7

Nolieto sālījumu izkās caur marli un pārlej dārzeņiem. Uzliec vieglu vāku un uzglabā ledusskapī vai aukstā pagrabā.