foto: Shutterstock.com
Kāpostus sagriez strēmelēs, tomātus – šķēlēs, pākšu pupiņas – gabalos, iztīrītu papriku – arī strēmelēs, nomizotus burkānus – salmiņos. Nomizotus ķiplokus sagriez šķēlītēs. Zaļumus rupji sakapā.
Baklažānus sagriez ripās, ber verdošā sālsūdenī un vāri 3–4 minūtes, pēc tam nokās.
Lielā traukā liec kārtās dārzeņus un zaļumus, pēc tam samaisi.
Ūdenī ieber sāli un vāri, līdz sāls pilnībā izšķīst. Verdošu pārlej dārzeņiem un uzliec slogu. Atstāj istabas temperatūrā.
Katru dienu noņem putas un ar koka karotes kātu vairākās vietās iebaksti līdz trauka dibenam, lai iznāk laukā gaiss.
Kad putas un burbulīši vairs neveidojas, nolej sālījumu. Dārzeņus saliec trīslitru burkā vai citā piemērotā traukā un viegli pieblietē.
Nolieto sālījumu izkās caur marli un pārlej dārzeņiem. Uzliec vieglu vāku un uzglabā ledusskapī vai aukstā pagrabā.