foto: Shutterstock
Dārzeņu ēdieni
2021. gada 3. jūnijā, 14:00

Krāsainie dārzeņu salāti

Recepti piedāvā Baiba Grīnberga, sertificēta uztura speciāliste, arī aizrautīga garšvielu pētītāja un garšvielu portāla manasgarsas.lv veidotāja, kura ļoti labi zina, kā kura krāsa ietekmē veselību un kādu labumu tā dod labsajūtai: “Ne jau velti tieši augu valstī valda apbrīnojama krāsu bagātība. Pat vienai krāsai, kaut vai, piemēram, zaļajai, ir tik daudz starptoņu, ka ar vārdiem to neaprakstīt! Taču, domājams, nav ļoti daudz cilvēku, kuri bez īpašas vajadzības ikdienā iedziļinātos katra dārzeņa ķīmiskajā sastāvā un, vadoties pēc tā, veidotu savu ēdienkarti. Tāpēc zelta vidusceļš – likt šķīvī dažādu krāsu produktus. Pavasarī tas ir jo sevišķi ieteicams tāpēc, ka pēc garās ziemas daudziem ir nepieciešams atgūt dzīvessparu, prieku un enerģiju un – kas svarīgi! – to uzturēt, un nepazaudēt.”

Pagatavošana

20 min4 porcijas
1

Tomātiņus pārgriez uz pusēm, melones mīkstumu sagriez gabaliņos, iztīrītu papriku sagriez salmiņos. Nomizotu sīpolu pārgriez uz pusēm un sagriez plānās šķēlītēs. Avokado pārgriez uz pusēm, izņem kauliņu, nomizo un sagriez gabaliņos.

2

Visus dārzeņus ber salātu bļodā un samaisi.

3

Laimu pārgriez uz pusēm un izspied sulu. Pievieno olīveļļu, medu, etiķi, sāli un piparus un sakul. Pārlej salātiem un izcilā. Pārkaisi ar piparmētrām.