Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
No 100 Labi padomi arhīva

Kartupeļi a la Chamonix

Sastāvdaļas
  • 6 lieli kartupeļi, vēlams ne no miltainajām šķirnēm
  • 2 rozmarīna zariņi
  • 5 ēdk. cepamās eļļas
  • rupjā sāls
Šādi gatavotus kartupeļus nogaršojis ne viens vien kaislīgs slēpotājs iecienītajā Francijas kalnu kūrortā Šamonī. Rozmarīna vietā vari izmantot timiānu vai kādu citu iecienīti garšvielu.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem. Sīki sakapā rozmarīnu. Lej eļļu nelielā cepešpannā, ieber rozmarīnu, samaisi. Pannu liec krāsnī uzkarst.
2
Sagriez kartupeļus 1×1×1 cm gabaliņos – aptuveni metamo kauliņu izskatā. Vieglāk strādāt ar lielākiem bumbuļiem.
3
Liec sagatavotos dārzeņus uzkarsētajā pannā un rūpīgi samaisi, kamēr tie pilnībā pārklājušies ar aromātisko eļļu. Cep krāsnī, laiku pa laikam apmaisot, aptuveni 20 minūtes, tad pārbaudi gatavību ar irbulīti. Kad kartupeļi viducī mīksti un ieguvuši zeltaini brūnu, kraukšķīgu garoziņu, pārkaisi tos ar sāli. Apmaisi.
4
Pasniedz kā piedevu vai pamatēdienu ar mērci.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni