Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock.com

Burkānu un brokoļu sacepums ar nūdelēm

Sastāvdaļas
  • 500 ml piena
  • 500 g brokoļu
  • 250 g šampinjonu
  • 200 g īso nūdeļu
  • 200 ml dārzeņu buljona
  • 100 g rīvēta puscietā siera
  • 4 olas
  • 3 burkāni
  • 1 sīpols
  • 2 ēdk. olīveļļas
  • 2 ēdk. mandeļu skaidiņu
  • sāls, malti pipari, kaltēts timiāns
Visu veidu makaroni ir iecienīta sacepumu sastāvdaļa. Tos var kombinēt gan ar dārzeņiem, gan gaļu, gan zivīm. Sacepumiem var izmantot pat iepriekšējā dienā vārītus makaronus un citus produktus.

Pagatavošana

1
Nūdeles izvāri vieglā sālsūdenī gandrīz gatavas un notecini. Nomizotus burkānus sagriez plānās šķēlītēs, sīpolu smalki sakapā. Brokoļus sadali rozetēs, šampinjonus sagriez plānās šķēlītēs.
2
Dziļā pannā sakarsē 1 ēdk. eļļas un viegli apcep burkānus. Pieber sāli, pielej buljonu un sautē pāris minūtes. Pievieno brokoļus un vāri vēl 3 minūtes. Nokās un šķidrumu ielej bļodiņā.
3
Citā pannā sakarsē atlikušo eļļu un strauji apcep sīpolus un sēnes. Pieber sāli, piparus un timiānu.
4
Pienu sakul ar nokāsto šķidrumu un olām, pieber sāli un piparus.
5
Ietaukotā sacepumu veidnē pildi nūdeles, dārzeņus un sēnes. Pārlej ar sakulto pienu. Pārkaisi sieru un mandeles.
6
Liec 200 grādu karstā cepeškrāsnī un cep 30–40 minūtes.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni