Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Nātru zupa ar dārzeņiem

Sastāvdaļas
  • 200 g nātru lapiņu
  • 500 g nomizotu un gabaliņos sagrieztu kartupeļu
  • 1 plānās ripiņās sagriezts puravs
  • 1 mazos gabaliņos sagriezts burkāns
  • 1 mazos gabaliņos sagriezta selerijas sakne
  • 1 sakapāts sīpols
  • 2 sakapātas ķiploka daiviņas
  • 200 g krējuma
  • 2l dārzeņu vai vistas buljona
  • eļļa
  • sāls, melnie pipari
Nesmādē nātri! Tā ir tikpat ja ne vēl veselīgāka par skābenēm un spinātiem. Un garšos lieliski!

Pagatavošana

1
Katlā sakarsē eļļu, viegli apcep sīpolus un ķiplokus. Pievieno puravus, burkānus un selerijas un dažas minūtes pasautē.
2
Pieber kartupeļus, sāli un piparus un vēl pāris minūtes pasautē. Pielej buljonu, uzvāri un turpini vārīt, līdz kartupeļi mīksti.
3
Citā katlā uzvāri 500 ml ūdens, pievieno nātres un vāri aptuveni 4–5 minūtes, tad sablendē un iemaisi zupā. Smel šķīvī un ieliec krietnu karoti krējuma

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni