Nātru zupa ar dārzeņiem
Sastāvdaļas
- 200 g nātru lapiņu
- 500 g nomizotu un gabaliņos sagrieztu kartupeļu
- 1 plānās ripiņās sagriezts puravs
- 1 mazos gabaliņos sagriezts burkāns
- 1 mazos gabaliņos sagriezta selerijas sakne
- 1 sakapāts sīpols
- 2 sakapātas ķiploka daiviņas
- 200 g krējuma
- 2l dārzeņu vai vistas buljona
- eļļa
- sāls, melnie pipari
Nesmādē nātri! Tā ir tikpat ja ne vēl veselīgāka par skābenēm un spinātiem. Un garšos lieliski!
Pagatavošana
1
Katlā sakarsē eļļu, viegli apcep sīpolus un ķiplokus. Pievieno puravus, burkānus un selerijas un dažas minūtes pasautē.
2
Pieber kartupeļus, sāli un piparus un vēl pāris minūtes pasautē. Pielej buljonu, uzvāri un turpini vārīt, līdz kartupeļi mīksti.
3
Citā katlā uzvāri 500 ml ūdens, pievieno nātres un vāri aptuveni 4–5 minūtes, tad sablendē un iemaisi zupā. Smel šķīvī un ieliec krietnu karoti krējuma