foto: Shutterstock
Dārzeņu ēdieni
2021. gada 29. decembrī, 12:00

Risoto ar ķirbi

Risoto prasa uzmanību, jo pavāram ir jābūt klāt, uzmanot, ka pannā pietiek buljona, ka rīsi nepiedeg un dārzeņi top gatavi. Taču garša atsvērs visas pūles! Šis būs kārtīgs gavēņa laika ēdiens, bet, ja tev tas nav svarīgi, vari izmantot arī vistas vai jebkādu citu buljonu.

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

Pannā maigi apcep sīpolu, pievieno timiānu, ķirbi un rīsus, apcep pāris sekundes.

2

Pievieno buljonu tā, lai tas nosegtu visus rīsus un ļauj tam uzvārīties. Ja redzi, ka buljons vairs nenosedz rīsus, pievieno to vēl.

3

Tā turpini līdz ķirbis ir mīksts un rīsi gatavi. Liec šķīvjos un pārkaisi ar sieru.