Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Risoto ar ķirbi

Sastāvdaļas
  • 200 g rīsu
  • 250 g mizota ķirbja, sagriezts gabaliņos
  • 600 ml dārzeņu buljona
  • 1 sīpols, smalki sagriezts
  • 2 ēdk. Parmas tipa siera, rīvēta
  • Timiāna zariņš
  • Eļļa
Risoto prasa uzmanību, jo pavāram ir jābūt klāt, uzmanot, ka pannā pietiek buljona, ka rīsi nepiedeg un dārzeņi top gatavi. Taču garša atsvērs visas pūles! Šis būs kārtīgs gavēņa laika ēdiens, bet, ja tev tas nav svarīgi, vari izmantot arī vistas vai jebkādu citu buljonu.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Pannā maigi apcep sīpolu, pievieno timiānu, ķirbi un rīsus, apcep pāris sekundes.
2
Pievieno buljonu tā, lai tas nosegtu visus rīsus un ļauj tam uzvārīties. Ja redzi, ka buljons vairs nenosedz rīsus, pievieno to vēl.
3
Tā turpini līdz ķirbis ir mīksts un rīsi gatavi. Liec šķīvjos un pārkaisi ar sieru.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni