foto: Shutterstock
Dārzeņu ēdieni
2023. gada 30. janvārī, 12:00

Zaļumos un sierā apcepti Briseles kāposti

Briseles kāposti bieži pieejami mūsu veikalos, taču ne vienmēr pa rokai ir ideja, kā tos pagatavot. Šajā receptē sierā un zaļumos apceptie kāpostiņi būs gan laba piedeva zivs vai gaļas ēdienam, gan ēdama ar svaigajiem salātiem kā pamatēdiens.

Pagatavošana

25 min6 porcijas
1

Briseles kāpostus liec vārīties sālsūdenī. Tiklīdz ūdens uzvārījies, samazini liesmu un turpini vārīt vēl 5 minūtes. Noņem no uguns un nokās.

2

Cepšanai cepeškrāsnī piemērotu trauku iesmērē ar olīveļļu, ieber tur kāpostus.

3

Bļodā sajauc zaļumus ar rīvmaizi, ķiploku, citrona miziņu, sierus un 75 ml eļļas. Ar šo maisījumu pārlej pāri Briseles kāpostus un liec cepties cepeškrāsnī 220 grādu temperatūrā uz 15 minūtēm. Pasniedz siltus.