Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Tarka dāls

Sastāvdaļas
  • 100 g sarkano lēcu
  • 50 g dzelteno lēcu
  • 2 zaļās čili pākstis, sīki sakapātas
  • 1 tomāts, sagriezts gabaliņos
  • 1 sīpols, smalki sakapāts
  • 3 ķiploka daiviņas, rīvētas
  • 1 ēdk. svaiga ingvera, rīvēta
  • 2 tējk. sāls
  • 2 ēdk. eļļas
  • 1 tējk. asā sarkanā paprikas pulvera
  • ½ tējk. kurkumas pulvera
  • ¼ tējk. sinepju sēklu
  • ¼ tējk. nigellas (sējas melnsēklīte) sēklu
  • 600 ml ūdens
  • svaigs kapāts koriandrs un piparmētra – pasniegšanai
Dālu parasti pasniedz ar plakanmaizīti jeb naan maizi vai čapatis. To bieži sajauc arī ar rīsiem, tādā gadījumā to nosaucot dal bhat, vai veidojot citu ēdienu – kičari (kitchari). Lēcu ēdieniem bieži pievieno arī dārzeņus un, protams, bagātīgu devu ar garšvielām.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Liec katliņā lēcas, ūdeni, ingveru, ķiploku, kurkumu un čili, uzvāri un turpini vārīt uz mazas uguns aptuveni 20 minūtes, līdz lēcas mīkstas. Gatavās lēcas saspaidi biezenī, pasāli.
2
Pannā uzkarsē eļļu. Sacepini sīpolu ar paprikas pulveri, sinepju un nigellas sēklām aptuveni minūti. Pievieno tomātu un cepini vēl aptuveni 3–4 minūtes.
3
Pannas saturu iejauc lēcās, visu vēlreiz uzkarsē un pasniedz pārkaisītu ar zaļumiem.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni