foto: Shutterstock
Dārzeņu ēdieni
2021. gada 2. janvārī, 10:00

Tarka dāls

Dālu parasti pasniedz ar plakanmaizīti jeb naan maizi vai čapatis. To bieži sajauc arī ar rīsiem, tādā gadījumā to nosaucot dal bhat, vai veidojot citu ēdienu – kičari (kitchari). Lēcu ēdieniem bieži pievieno arī dārzeņus un, protams, bagātīgu devu ar garšvielām.

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

Liec katliņā lēcas, ūdeni, ingveru, ķiploku, kurkumu un čili, uzvāri un turpini vārīt uz mazas uguns aptuveni 20 minūtes, līdz lēcas mīkstas. Gatavās lēcas saspaidi biezenī, pasāli.

2

Pannā uzkarsē eļļu. Sacepini sīpolu ar paprikas pulveri, sinepju un nigellas sēklām aptuveni minūti. Pievieno tomātu un cepini vēl aptuveni 3–4 minūtes.

3

Pannas saturu iejauc lēcās, visu vēlreiz uzkarsē un pasniedz pārkaisītu ar zaļumiem.