Sautēti dārzeņi ar griķiem
Sastāvdaļas
- 1 glāze griķu
- 2 glāzes ūdens
- 1 smalki saēvelēta maza kāpostgalviņa
- 1 salmiņos sagriezts burkāns
- 1 ripiņās sagriezts sīpols
- 1 gabaliņos sagriezts mazs cukīni
- 1–2 gabaliņos sagriezti tomāti
- 2–3 sakapātas ķiploka daiviņas
- saulespuķu eļļa
- sāls, svaigi malti pipari
- sakapāti zaļumi
Sautēšanas laikā jāraugās, lai dārzeņi nepiedegtu. Ja pietrūkst šķidruma, var pieliet vēl mazliet ūdens vai arī buljona.
Pagatavošana
1
Griķus izvāri ūdenī gatavus.
2
Tikmēr citā katlā sakarsē pāris ēdamkarotes eļļas, ieber kāpostus, pāris minūtes pasautē, tad pielej nedaudz ūdens, lai nepiedeg, un izsautē pusmīkstus.
3
Pievieno burkānus, sīpolus un cukīni, sautē vēl 5–7 minūtes. Pieber tomātus, sāli un piparus un pasautē vēl pāris minūtes.
4
Pievieno griķus, visu uzkarsē, 2–3 minūtes pasautē un iemaisi ķiplokus. Pārkaisi zaļumus.