Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Sautēti dārzeņi ar griķiem

Sastāvdaļas
  • 1 glāze griķu
  • 2 glāzes ūdens
  • 1 smalki saēvelēta maza kāpostgalviņa
  • 1 salmiņos sagriezts burkāns
  • 1 ripiņās sagriezts sīpols
  • 1 gabaliņos sagriezts mazs cukīni
  • 1–2 gabaliņos sagriezti tomāti
  • 2–3 sakapātas ķiploka daiviņas
  • saulespuķu eļļa
  • sāls, svaigi malti pipari
  • sakapāti zaļumi
Sautēšanas laikā jāraugās, lai dārzeņi nepiedegtu. Ja pietrūkst šķidruma, var pieliet vēl mazliet ūdens vai arī buljona.

Pagatavošana

1
Griķus izvāri ūdenī gatavus.
2
Tikmēr citā katlā sakarsē pāris ēdamkarotes eļļas, ieber kāpostus, pāris minūtes pasautē, tad pielej nedaudz ūdens, lai nepiedeg, un izsautē pusmīkstus.
3
Pievieno burkānus, sīpolus un cukīni, sautē vēl 5–7 minūtes. Pieber tomātus, sāli un piparus un pasautē vēl pāris minūtes.
4
Pievieno griķus, visu uzkarsē, 2–3 minūtes pasautē un iemaisi ķiplokus. Pārkaisi zaļumus.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni