Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Marinēta paprika

Sastāvdaļas
  • Iztīrītas paprikas pākstis 300 g
  • Maza iztīrīta čili pāksts 1
  • Liels sīpols 1
  • Ķiploka daiviņas 4–5
  • Sagriezti zaļumi
  • Marinādei
  • Ūdens 500 ml
  • 9 % etiķis 2–3 ēdk.
  • Eļļa 1,5 ēdk.
  • Cukurs 1,5 ēdk.
  • Sāls 1 strīķēta ēdk.
  • Lauru lapas 2–3
  • Krustnagliņas 2–3
Lieliska uzkoda pati par sevi un garšīga piedeva grilētai gaļai, zivīm un citiem dārzeņiem. Tā ēdama jau pēc diennakts, taču, protams, var marinēt arī ilgāk un lielāku porciju, jo arī sīpoli sanāk ļoti garšīgi.

Pagatavošana

1
Paprikas pākstis atkarībā no lieluma sagriez 4–6 daļās. Nomizotus sīpolus un ķiplokus sagriez šķēlītēs, čili pākstis – plānos gredzenos.
2
Uzvāri ūdeni kopā ar sāli, cukuru, krustnagliņām, lauru lapām un eļļu un pāris minūtes pavāri.
3
Bļodā vai burkā liec papriku, sīpolus, ķiplokus, čili un zaļumus un samaisi.
4
Aplej ar marinādi un pielej etiķi. Sakrati.
5
Uzliec slogu un uz diennakti ieliec ledusskapī.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni