Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Garšaugu pankūka ar sēņu mērci

Sastāvdaļas
  • Šampinjoni 400 g
  • Buljons 250 ml
  • Piens 200 ml
  • Saldais krējums 150 g
  • Milti 150 g
  • Olas 5
  • Sviests 2-3 ēdk.
  • Smalki sakapāti pētersīļi 2 ēdk.
  • Smalki sakapāti maurlociņi 2 ēdk.
  • Smalki sakapāta raudene 1 ēdk.
  • Sīpols 1
  • Malts muskatrieksts, sāls, malti pipari
Šī krāsnī ceptā pankūka ir atvasinājums no austriešu iecienītās saldās ķeizara pankūkas – to pēc izcepšanas mēdz saplucināt gabaliņos un pasniegt ar atbilstošu mērci. Recepti piedāvā žurnāls "100 Labi Padomi".

Pagatavošana 4 porcijas

1
Notīrītas sēnes sagriez plānās šķēlītēs, nomizotu sīpolu sakapā.
2
Olu dzeltenumus atdali no baltumiem.
3
Pienā iejauc miltus, pieber sāli, piparus un muskatriekstu.
4
Olu baltumus kopā ar šķipsniņu sāls saputo stingrās putās. Kopā ar pusi garšaugu iecilā mīklā.
5
Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem.
6
Platā, cepeškrāsnij piemērotā pannā sakarsē 1–2 ēdk. sviesta, iepildi mīklu un uz plīts pāris minūtes pacep.
7
Liec cepeškrāsnī un cep 15 minūtes. Izņem laukā, pankūku apgriez uz otru pusi un ar divām dakšiņām saplucini gabalos.
8
Kamēr cepas pankūka, tikmēr citā pannā sakarsē atlikušo sviestu un apcep sēnes. Pārkaisi ar sāli un pipariem, pievieno sīpolus.
9
Iemaisi krējumu un buljonu un uz lēnas uguns vāri 3–4 minūtes. Pieber sāli un piparus, iemaisi atlikušos zaļumus.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni