foto: Shutterstock
Dārzeņu ēdieni
2021. gada 28. martā, 10:00

Garšaugu pankūka ar sēņu mērci

Šī krāsnī ceptā pankūka ir atvasinājums no austriešu iecienītās saldās ķeizara pankūkas – to pēc izcepšanas mēdz saplucināt gabaliņos un pasniegt ar atbilstošu mērci. Recepti piedāvā žurnāls "100 Labi Padomi".

Pagatavošana

45 min4 porcijas
1

Notīrītas sēnes sagriez plānās šķēlītēs, nomizotu sīpolu sakapā.

2

Olu dzeltenumus atdali no baltumiem.

3

Pienā iejauc miltus, pieber sāli, piparus un muskatriekstu.

4

Olu baltumus kopā ar šķipsniņu sāls saputo stingrās putās. Kopā ar pusi garšaugu iecilā mīklā.

5

Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem.

6

Platā, cepeškrāsnij piemērotā pannā sakarsē 1–2 ēdk. sviesta, iepildi mīklu un uz plīts pāris minūtes pacep.

7

Liec cepeškrāsnī un cep 15 minūtes. Izņem laukā, pankūku apgriez uz otru pusi un ar divām dakšiņām saplucini gabalos.

8

Kamēr cepas pankūka, tikmēr citā pannā sakarsē atlikušo sviestu un apcep sēnes. Pārkaisi ar sāli un pipariem, pievieno sīpolus.

9

Iemaisi krējumu un buljonu un uz lēnas uguns vāri 3–4 minūtes. Pieber sāli un piparus, iemaisi atlikušos zaļumus.