Garšaugu pankūka ar sēņu mērci
Sastāvdaļas
- Šampinjoni 400 g
- Buljons 250 ml
- Piens 200 ml
- Saldais krējums 150 g
- Milti 150 g
- Olas 5
- Sviests 2-3 ēdk.
- Smalki sakapāti pētersīļi 2 ēdk.
- Smalki sakapāti maurlociņi 2 ēdk.
- Smalki sakapāta raudene 1 ēdk.
- Sīpols 1
- Malts muskatrieksts, sāls, malti pipari
Šī krāsnī ceptā pankūka ir atvasinājums no austriešu iecienītās saldās ķeizara pankūkas – to pēc izcepšanas mēdz saplucināt gabaliņos un pasniegt ar atbilstošu mērci. Recepti piedāvā žurnāls "100 Labi Padomi".
Pagatavošana 4 porcijas
1
Notīrītas sēnes sagriez plānās šķēlītēs, nomizotu sīpolu sakapā.
2
Olu dzeltenumus atdali no baltumiem.
3
Pienā iejauc miltus, pieber sāli, piparus un muskatriekstu.
4
Olu baltumus kopā ar šķipsniņu sāls saputo stingrās putās. Kopā ar pusi garšaugu iecilā mīklā.
5
Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem.
6
Platā, cepeškrāsnij piemērotā pannā sakarsē 1–2 ēdk. sviesta, iepildi mīklu un uz plīts pāris minūtes pacep.
7
Liec cepeškrāsnī un cep 15 minūtes. Izņem laukā, pankūku apgriez uz otru pusi un ar divām dakšiņām saplucini gabalos.
8
Kamēr cepas pankūka, tikmēr citā pannā sakarsē atlikušo sviestu un apcep sēnes. Pārkaisi ar sāli un pipariem, pievieno sīpolus.
9
Iemaisi krējumu un buljonu un uz lēnas uguns vāri 3–4 minūtes. Pieber sāli un piparus, iemaisi atlikušos zaļumus.