Dārzeņu ēdieni
2015. gada 18. septembrī, 06:01

Ceptas sēnes ar baklažāniem, šķiņķi un krējumu

Meža sēnes mūsu platuma grādos ir sezonāls produkts, tāpēc cenšamies izbaudīt to pagatavošanas daudzveidību. Piedāvājam vēl vienu pārbaudītu sēņu pagatavošanas recepti.

Pagatavošana

35 min4 porcijas
1

Sēnes notīrīt un sagriezt smalkāk. Baklažāniem nogriezt mizu un sagriezt mazos kubiņos. Gaļu sagriezt tāpat kā baklažānus. Sīpolu un ķiplokus sasmalcināt. Dilles smalki sakapāt.

2

Katlā ar biezu apakšu uzkarsēt eļļu un apcept sēnes līdz viss šķidrums iztvaikojis. Sēnes pārlikt bļodiņā.

3

Tajā pašā katlā uzkarsēt vēl mazliet eļļas un apcept gaļu un sīpolus līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi. Pievienot baklažānus un ķiplokus, apsegt ar vāku un cept apm. 10 min. Pievienot sēnes, mazliet ūdens un sautēt zem vāka vēl minūtes 10. Pašās beigās pievienot krējumu, Balzamiko etiķi, dilles, apmaisīt un uguni izslēgt.

4

Siltas sēnes var pasniegt ar vārītiem kartupeļiem kā mērci, aukstas kā uzkodu ar svaigi maizi.