Bezalkoholiskie dzēr.
2012. gada 5. jūnijā, 18:22

Burkānu dzēriens

Burkāns (latīņu Daucus carota sativus) stiprina ne tikai imūnsistēmu, bet uzlabo arī redzi, jo satur provitamīnu karotīnu, kas organismā pārvēršas par A vitamīnu. Lai labi garšo! Uz veselību!

Pagatavošana

25 min2 porcijas
1

Burkānus notīrīt un sarīvēt uz smalkas rīves. No sarīvētiem burkāniem izspiest sulu.

No citrona nogriezt plānu mizas kārtu (tikai dzelteno daļu), izspiest sulu.

Citrona mizu plāni sagriezt un sajaukt ar rīvētiem burkāniem. Pārliet ar verdošu ūdeni un vārīt 10 minūtes. Ļaut vēl 10 minūtes ievilkties un nokāst. Šķidrumam pievienot cukuru, uzvārīt. Pievienot citrona un burkānu sulu. Sajaukt.

2

Pasniegt atdzesētu.