Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Hard liquor shots with cranberry, selective focus

Dzērveņu uzlējums

Sastāvdaļas
  • 2l degvīns 69%
  • 1gl cukurs
  • 300-400g dzērvenes
Dzērvenes - latviešu dabiskās antibiotikas. Dzērveņu ēšanas tradīciju Eiropā ieviesuši vikingi pirmā un otrā m.ē. gadu tūkstoša mijā. Vēsture gan kluse vai vikingi no dzervenēm gatavoja arī uzlējumus, bet šodien mēs to varam. Izmēģiniet šo recepti!

Pagatavošana

1
Dzērvenes (daļu ogu var saspiest) iebērt 3l burkā, pievienot cukuru un degvīnu. Burku aizvākot, nolikt uz 3-4 nedēļām nostāvēties, ik pa brīdim sakratīt, lai cukurs izšķīst.
2
Uzlējumu izkāst caur sietu vai marli un saliet pudelēs.
3
Alkohola pārmērīga lietošana ir kaitīga jūsu veselībai!

Pievienot komentāru

Alkoholiskie dzērieni