Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Īru kafija

Sastāvdaļas
  • 200ml melna kafija
  • 2 tējk. cukurs
  • 2 tējk. īru viskijs
  • 2 ēd.k. saldais krējums
Šanonas starptautiskās lidostas (Īrija) šefpavārs Jozefs Šeridans, lai sasildītu kādu nosalušu amerikāņu tūristu, kafiju bagātināja ar viskiju. Kad pārsteigtais amerikānis jautāja vai tā bijusi brazīliešu kafija, šefs paskaidroja, ka tā gatavo īru kafiju. Tas notika tālajā 1940 gadā.

Pagatavošana 1 porcijas

1
Karstai kafijai pievienot 1 tējk. cukura un viskiju un samaisīt, kamēr cukurs pilnībā izšķīst. Saldo krējumu uzputot ar cukuru - masai jākļūst bieza krējuma konsistencē.
2
Kafiju ieliet glāzē un pa virsu ar karotes palīdzību uzliet saldo krējumu. Pasneidz uzreiz.

Pievienot komentāru

Alkoholiskie dzērieni