A glass of fruit liqueur  on natural background, selective focus
A glass of fruit liqueur on natural background, selective focus
Alkoholiskie dzērieni
2013. gada 13. maijā, 20:30

Ratafija ar aprikozēm

Ratafija ir salds un sīvs degvīns, nāk no vecās Krievijas, apmēram, 18. gadsimta vidus. Tolaik dzēriens bija ļoti populārs, tas bija ass, un tāpēc to nepasniedza sievietēm, to dzēra tikai vīrieši. Lai iegūtu patīkamu garšu, dzērienam tika pievienotas dažādas garšvielas un sīrupi, kas nemainīja degvīna stiprumu. Citēts:bar.lv

Pagatavošana

10 min
1

Aprikozes nomazgāt, sagriezt daiviņās. Kauliņus ar gaļas āmurīti sadauzīt, izņemt sēklas un samsalcināt. Aprikozes un sasmalcinātas sēklas ievietot stikla traukā, pievienot pārējās sastāvdaļas. Trauku aizvākot, nolikt uz mēnesi nostāvēties vēsā vietā, ik pa brīdim sakratot.

2

Caur sietu vai marli nokāst un saliet pudelēs.

3

Alkohola pārmērīga lietošana ir kaitīga jūsu veselībai!