Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
A glass of fruit liqueur on natural background, selective focus

Ratafija ar aprikozēm

Sastāvdaļas
  • 1/2 l degvīns 69%
  • 20 aprikozēs
  • 250g cukurs
  • 1 kanēļa standziņa
  • 3-4 krustnagliņas
Ratafija ir salds un sīvs degvīns, nāk no vecās Krievijas, apmēram, 18. gadsimta vidus. Tolaik dzēriens bija ļoti populārs, tas bija ass, un tāpēc to nepasniedza sievietēm, to dzēra tikai vīrieši. Lai iegūtu patīkamu garšu, dzērienam tika pievienotas dažādas garšvielas un sīrupi, kas nemainīja degvīna stiprumu. Citēts:bar.lv

Pagatavošana

1
Aprikozes nomazgāt, sagriezt daiviņās. Kauliņus ar gaļas āmurīti sadauzīt, izņemt sēklas un samsalcināt. Aprikozes un sasmalcinātas sēklas ievietot stikla traukā, pievienot pārējās sastāvdaļas. Trauku aizvākot, nolikt uz mēnesi nostāvēties vēsā vietā, ik pa brīdim sakratot.
2
Caur sietu vai marli nokāst un saliet pudelēs.
3
Alkohola pārmērīga lietošana ir kaitīga jūsu veselībai!

Pievienot komentāru

Alkoholiskie dzērieni