Iededzam egli un svinam ziemu! Liepājā notiek Ziemas festivāls
Kultūra
2013. gada 18. decembris, 13:55

Iededzam egli un svinam ziemu! Liepājā notiek Ziemas festivāls

Jauns.lv

Jau tradicionāli Ziemassvētku laikā Liepāja visā Latvijā ir zināma kā viena no visskaistāk rotātajām pilsētām, un šogad īpaši tiek popularizēti arī visdažādākie pasākumi. Īsāk sakot – šogad Liepājā laikā no 1.decembra, kad svinīgi iededzam pilsētas lielo egli, līdz pat 2.februārim, kad izskanēs Eiropas rallija čempionāta posma “Rally Liepāja 2014” motoru rūkoņa, svinam ziemu!

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Atbrauciet, lai baudītu piparkūku un karstvīna smaržu un pilsētas centrā ieraudzītu Latvijā lielāko Adventes vainagu. Iedomājieties vēlēšanos un dodieties tieši pāri sniegpārsliņu tiltiņam, zem kura ziemas miegā snauž Rožu laukums! Bērniem patiks „Piparkūku pilsētiņa” ar mājiņām un slidkalniņiem, kas ierīkota pašā pilsētas centrā. Apbrīnas vērtas ir gaismas projekcijas uz namu fasādēm un Ziemassvētku egle, kas izveidota no 600 mazām sudrabeglītēm. Paceliet acis uz augšu: pilsētas centrālajā ielā manīsiet baltākās sniegpārslu mežģīnes, bet uz Karostas tilta Jūs laipni sveicinās pilsētas sargeņģeļi, kuri jau ir kļuvuši par zīmolu Ziemassvētku laikam vēju pilsētā. Un tas nebūt vēl nav viss...  

Ziemas festivāla kultūras programma liecina, ka gandrīz katru dienu šajā periodā ir kāds pasākums, ko noteikti ir vērts apmeklēt. Katru sestdienu un svētdienu apmeklētājiem atvērts Karostas cietums, bet, tiklīdz uzsnigs sniegs, slēpotājus un sniega dēļu braucējus gaidīs gan Beberliņu un Grobiņas veikparks, gan Jura staļļi, kas piedāvās vizināties zirgu pajūga vilktās kamanās un sasildīties ar Kovboju zupu. Zemledus makšķerniekiem paaugstināta komforta apstākļus – apsildāmas mājiņas – piedāvās laivu noma „Sofijas laivas”. Arī viesnīcas ir sagatavojušas īpašas nedēļas nogales kultūras un izklaides programmas saviem klientiem. Bet Liepājas ielās un laukumos jau ir sākuši darboties Ziemassvētku tirdziņi.

Pēc ziemīgās pastaigas iesakām sasildīties ar glāzi karsta dzēriena kādā no viesmīlīgajiem pilsētas restorāniem vai kafejnīcām un baudīt mierpilnu atpūtu komfortablās pilsētas naktsmītnēs.

Ar Ziemas festivāla kultūras pasākumu programmu var iepazīties šeit: http://liepajaskultura.lv/lv/ziemas-festivals-liepaja-2013 , bet ar informāciju par tūrisma un izklaides piedāvājumiem šeit:

www.liepaja.travel

.

Tiekamies Ziemas festivālā Liepājā!


Karlīna Timofejeva/Publicitātes foto

Tēmas