Pavļuts par politiskās darbības turpināšanu nav pieņēmis lēmumu
Pavļuts vēl nav pieņēmis lēmumu par savu turpmāko profesionālo un politisko darbību pēc pilnvaru beigām esošajā amatā.
Politika
2013. gada 28. decembris, 17:31

Pavļuts par politiskās darbības turpināšanu nav pieņēmis lēmumu

Jauns.lv

Reformu partijas (RP) izvirzītais ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts pagaidām nav pieņēmis lēmumu par politiskās darbības nākotni.

Jau ziņots, ka "Vienotības" un Reformu partijas (RP) līderi ir vienojušies par kopīgu sadarbību, startējot 12.Saeimas vēlēšanās. Tajās kandidēšana plānota no "Vienotības" saraksta, un RP biedriem, kuri vēlēsies no minētā saraksta startēt, nāksies iestāties "Vienotībā", žurnālistiem vakar sacīja "Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa (V).

Pavļuta preses sekretāre Daiga Grūbe biznesa portālam "Nozare.lv" uzsvēra, ka Pavļuts vēl nav pieņēmis lēmumu par savu turpmāko profesionālo un politisko darbību pēc pilnvaru beigām esošajā amatā.

Āboltiņa vakar skaidroja, ka abas partijas konceptuāli vienojušās koordinēt rīcību arī vēl 11.Saeimas darbības laikā - tās darbosies kā divas atšķirīgas frakcijas, taču koordinēs savu rīcību, tostarp virzot Ministru prezidenta amata kandidātu.

Reformu partijas valdes priekšsēdētājs Edmunds Demiters savukārt atzinis, ka gada izskaņā panāktā vienošanās par Reformu partijas un "Vienotības" sadarbību neparedz RP likvidāciju, bet abu partiju tuvināšanos.

RP Saeimas deputāti Vilnis Ķirsis, Juris Viļums un Kārlis Eņģelis pagaidām neplāno stāties "Vienotībā".

Savukārt iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP) savu tālāko politisko darbību saredz RP un "Vienotības" vakar panāktās savstarpējās vienošanās kontekstā.

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA