Parakstīta Rīgas un Barselonas sadarbības vienošanās
Parakstot šo dokumentu, pilsētas vienojās stiprināt savstarpējās kultūras saites, veicināt un sekmēt apmaiņu starp pilsētu muzejiem, arhīviem, kultūras mantojuma un kultūras centriem, veicināt un sekmēt apmaiņu mūzikas un teātra festivālu jomā, kā arī starp vietām un pasākumiem, kas skar katras pilsētas tautas mākslu, veicināt savu valodu un literatūras zināšanas un publicitāti, kā arī turpmāk attīstīt sadarbības projektus jūgendstila jomā, galvenokārt, jūgendstila sadarbības tīkla ietvaros, liekot īpašu uzsvaru dalībai Eiropas projektos.
Runā Rīga
2014. gada 9. janvāris, 15:43

Parakstīta Rīgas un Barselonas sadarbības vienošanās

Jauns.lv

Šodien, 9.janvārī, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks Rīgas domē uzņēma Barselonas mēra vietnieku Žaume Ciuranu (Jaume Ciurana), Barselonas Kultūras mantojuma, muzeju un arhīvu ģenerāldirektoru Žosepu Luisu Alaju (Josep Lluís Alay) un Latvijas republikas Goda konsulu Barselonā Šavjēru Vinjalu (Xavier Vinyals).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sarunā amatpersonas pārrunāja pilsētu plānošanas, ekonomisko sakaru, ostu attīstību un tūrisma veicināšanas jautājumus, kā arī pauda cerību par veiksmīgu abu pilsētu turpmāko sadarbību un kopīgu tālejošu plānu īstenošanu.

„Katrai no mūsu pilsētām ir īpaša pieredze kādā no jomām. Tas varētu bagātināt mūs, ļaujot mācīties vienai no otras,” sacīja A.Ameriks. Savukārt Ž.Ciurana atklāja, ka ir īpašs prieks un gods uzsākt sadarbību brīdī, kad Rīga kļuvusi par Kultūras galvaspilsētu. Barselona tuvākajos gados plāno piedalīties konkursā, lai iegūtu šo statusu. „Šogad jums būs lieliska pieredze, ar ko dalīties! Mēs ar interesi sekojam līdzi Rīgas piedāvātajai kultūras programmai un labprāt savā pilsētā redzētu kaut daļu no tās! Nākamgad vēlamies Barselonā īstenot līdzīgu projektu kā „Staro Rīga”, jo jūs esat mūs ieinteresējuši un iedvesmojuši,” atzina Ž.Ciurana.

Tikšanās beigās amatpersonas parakstīja vienošanos par Rīgas un Barselonas sadarbību kultūras jomā. Parakstot šo dokumentu, pilsētas vienojās stiprināt savstarpējās kultūras saites, veicināt un sekmēt apmaiņu starp pilsētu muzejiem, arhīviem, kultūras mantojuma un kultūras centriem, veicināt un sekmēt apmaiņu mūzikas un teātra festivālu jomā, kā arī starp vietām un pasākumiem, kas skar katras pilsētas tautas mākslu, veicināt savu valodu un literatūras zināšanas un publicitāti, kā arī turpmāk attīstīt sadarbības projektus jūgendstila jomā, galvenokārt, jūgendstila sadarbības tīkla ietvaros, liekot īpašu uzsvaru dalībai Eiropas projektos.

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Karlīna Timofejeva/Foto: All Oever Press