Policisti neapmierināti: viņu darbavietā tiekot diskriminēti vīrieši
Veicot vienādus darba pienākumus un saņemot vienādu atalgojumu, prasības fiziskajai sagatavotībai vīriešiem ir daudz lielākas, kā sievietēm, kurām ir jāspēj pildīt tie paši darba pienākumi.
112
2014. gada 15. janvāris, 10:30

Policisti neapmierināti: viņu darbavietā tiekot diskriminēti vīrieši

Jauns.lv

Latvijas Apvienotā policistu arodbiedrība (LAPA) pieprasījusi Iekšlietu ministrijas (IeM) vadībai novērst IeM pakļautības iestādēs iesakņojušos diskrimināciju pret vīriešiem, teikts arodbiedrības izsūtītajā paziņojumā medijiem.

Arodbiedrība norāda, ka policijā un citās IeM pakļautības iestādēs esot klaji saskatāma diskriminācija pret vīriešiem. Veicot vienādus darba pienākumus un saņemot vienādu atalgojumu, prasības fiziskajai sagatavotībai vīriešiem ir daudz lielākas, kā sievietēm, kurām ir jāspēj pildīt tie paši darba pienākumi.

Katram amatam IeM pakļautības iestādēs ir noteiktas funkcijas, kuras ir jāpilda neskatoties uz dzimuma īpatnībām. Šī iemesla dēļ, ir nepieciešams izstrādāt individuāli katram amatam nepieciešamās fiziskās sagatavotības prasības. Prasībām ir jābūt pamatotām un nav jāatšķiras pēc dzimuma vai vecuma, pausts paziņojumā.

BNS/Foto: Edijs Pālēns, LETA