Bordāns: pret ministra posteni nedrīkst izturēties formāli
Jānis Bordāns uzskata, ka pret ministra posteni nedrīkst izturēties tikai formāli.
Politika
2014. gada 20. janvāris, 20:46

Bordāns: pret ministra posteni nedrīkst izturēties formāli

Jauns.lv

Demisionējušās valdības tieslietu ministrs Jānis Bordāns uzskata, ka pret ministra posteni nedrīkst izturēties tikai formāli un ka ir jāveic tie darbi, kas nozarei ir vissvarīgākie.

Bordāns norādīja, ka viņš ne tikai gribētu, lai tiktu turpinātas iesāktās tendences un darbi tiesās, Ieslodzījuma vietu pārvaldē un Maksātnespējas administrācijā, bet gan tas obligāti būtu jādara. Pēc viņa teiktā, pret ministra posteni nedrīkst izturēties formāli, lai pildītu tikai kaut kādus partijas uzstādījumus, bet darot nozarei svarīgāko.

Attiecībā uz jaunā cietuma būvniecības projektu Bordāns minēja, ka ir vajadzīga finanšu līdzekļu caurskatāmība, lai tālākā līgumu slēgšana, kā arī projekta procesi kopumā būtu sabiedrībai saprotami un likumam atbilstoši.

Bordāns norādīja, ka ministram ir svarīgi būt atbildīgam par savu nozari un lēmumiem, savukārt gadījumā, ja līdz parlamenta vēlēšanām ir palicis salīdzinoši maz laika, tad jautājums ir par gribu - vai ministrs gribēs tālāk risināt iesāktos problēmjautājumus.

Atsaucoties uz vairākiem iemesliem savai atsaukšanai, Bordāns norādīja, ka viņam būtu patīkams pārsteigums, ja "cits nacionālās apvienības ministrs turpinātu tieši tos pašus darbus", proti, risinātu jau minētos problēmjautājumus.

Runājot par saviem turpmākajiem plāniem, Bordāns sacīja, ka jūtas atbildīgs par to, ko viņš ir iesācis, kā arī viņu satrauc Latvijas attīstība, sevišķi, ņemot vērā tos procesus, kas ir notikuši pēdējo mēnešu laikā, tāpēc Bordāns domā diezgan aktīvi iesaistīsies "tālākajā darbībā", tomēr vēl neesot konkrētas iestādes, kur viņš šo darbu varētu turpināt.

Plānots, ka nākamajā valdībā būs seši jauni ministri - zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS), vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Einārs Cilinskis (VL-TB/LNNK), aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS), tieslietu ministre Baiba Broka (VL-TB/LNNK), labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS), kā arī izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete (V).

Jaunajā valdībā savu darbu neturpinās pašreizējais ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts (RP), aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V), tieslietu ministrs Jānis Bordāns, kā arī labklājības ministre Ilze Viņķele (V), tāpat darbu valdībā neturpinās pašreizējais premjers Valdis Dombrovskis (V).

Savukārt pašreizējais izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP) kļūs par ekonomikas ministru, bet pašreizējā zemkopības ministre Laimdota Straujuma (V) pildīs valdības vadītājas pienākumus.

Ministru kabineta sastāvs būs jāapstiprina Saeimas balsojumā, kas varētu notikt 22.janvārī.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA