Žurnālists Rēders tiešraidē Valsts prezidentu nosauc par “preziti...tīvu”
Var tikai minēt, par ko, sarunas brīdī valsts prezidentu nosaucot par “preziti...tīvu”, domājis Gundars Rēders.
Sabiedrība
2014. gada 12. februāris, 11:18

Žurnālists Rēders tiešraidē Valsts prezidentu nosauc par “preziti...tīvu”

Jauns.lv

Vakar LTV1 raidījumā “1:1”, intervējot Operas direktoru Zigmaru Liepiņu, žurnālists Gundars Rēders uzjautrināja studijas viesi ar pārteikšanos, Valsts prezidentu nosaucot par '”valsts preziti...tīvu”.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Operas vadītājs un komponists Zigmars Liepiņš uz interviju tika aicināts, lai vērtētu amatā pavadītās 100 dienas. Pēc tam, kad Liepiņš bija uzteicis Valsts prezidenta Andra Bērziņa iniciatīvu savu Operas ložu piešķirt lietošanā cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, Rēders vēlējās paturpināt tematu par politiķiem, atgādinot 2009. gada raidījuma “100 pants” diskusiju “par tautas vēlētu preziti...tīvu”. Nelāgo pārteikšanos gan žurnālists tūdaļ pārlaboja, taču izlieto ūdeni nesasmelsi -  izskatījās, ka komponistam pārteikšanās tāpat kā tūkstošiem TV skatītāju tobrīd lika iztēloties tik līdzīgo vārdu '”prezervatīvs”, un tas Liepiņam izraisīja sirsnīgus un grūti apturamus smieklus.

Pārteikšanās TV tiešraidēs nav nekas neparasts, un tieši tās dažkārt krāšņo stīvās un oficiālās sarunas. Piemēram, pērn Valsts prezidents  Andris Bērziņš LNT izteicās, ka valdība kavējot Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā, lai gan Latvija Es ir jau desmito gadu. Pirms diviem gadiem, pārsakoties Eirovīzijas nacionālajā finālā, Valters Frīdenbergs Anmary vietā par uzvarētāju pasludināja Samantu Tīnu. Bet vēl trakāk gājis Francijas bijušajai tieslietu ministrei Rašidai Dati, kas, sniedzot interviju franču televīzijas kanālam "Canal Plus", pārteicās un vārda "inflācija" vietā pateica "fellācija" - cenu kāpuma vietā pieminēja orālo seksu.

Kasjauns.lv / Foto: ekrānuzņēmums no video