Rīgā turpina darboties vairākas zupas virtuves mazturīgajiem iedzīvotājiem
Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāja Olga Veidiņa apmeklēja vairākas zupas virtuves, lai pārliecinātos par tajās izdalāmā ēdiena kvalitāti.
„Esmu gandarīta par redzēto,” pēc apmeklējuma sacīja O.Veidiņa. „Zupas virtuves ir liels atspaids trūkumcietējiem, un priecē, ka mēs varam palīdzēt viņiem ne tikai neciest badu, bet arī baudīt siltu, garšīgu ēdienu. Sanitārā inspekcija un Pārtikas un veterinārais dienests seko, lai tiktu ievērotas visas nepieciešamās prasības, taču tikai pašu gatavotāju ziņā ir panākt, lai ēdiens būtu arī garšīgs. Es pati pārliecinājos, ka tāds tas arī ir.”
Pret ēdiena kvalitāti pretenziju nebija arī aptaujātajiem virtuvju apmeklētājiem. Pensionētā pedagoģe Olga, kas regulāri apmeklē izdales vietu Āgenskalna tirgus rajonā, sacīja, ka zupu un maizi ņemot arī uz mājām, lai pabarotu dēlu, kuram nav samaksāta alga. Jautāta, vai viņa nejūt psiholoģisko diskomfortu, stāvot rindā pēc bezmaksas ēdiena, inteliģentā kundze atbildēja: „Protams, nē. Tā taču ir mūsu tauta, un vai tad ir kauns būt tās vidū!”. Pie pareizticīgo sieviešu klostera, kur līdztekus zupai un maizei dalīja arī maisiņos safasētu plovu, mūķene Manefa pastāstīja, ka cilvēki ir ļoti apmierināti un arī cenšas ievērot kārtību – pret tās uzturēšanu apkārtnes iedzīvotājiem kādreiz ir bijušas pretenzijas, tagad tādu praktiski neesot.
Ēdienu iespējams saņemt Hospitāļu ielā 55 (darbadienās no plkst. 9 līdz 11), Krišjāņa Barona ielā 56 (katru dienu, izņemot svētdienas, no plkst. 9 līdz 11), Krišjāņa Barona ielā 126 (darbadienās plkst. 12), skvērā pie Āgenskalna tirgus (darbadienās no plkst. 12 līdz 13), Katoļu ielā 57 (katru dienu, izņemot svētdienas, plkst. 13 – Dienas centra klientiem, izvērtējot ienākumus). Februārī zupas virtuvēs tika izsniegtas 22 206 porcijas, no kurām 17 538 ir līdzfinansējusi Rīgas dome.
Karlīna Timofejeva/Foto: Evija Trifanova, LETA