Valkas mērs Krauklis repo kopā ar savu igauņu kolēģi
Valkas mērs, kādreizējais Saeimas deputāts Vents Armands Krauklis kopā ar savu igauņu kolēģi no Valgas ierakstījuši repa dziesmu, kuras pirmatskaņojums paredzēts 10. maijā, Valkas – Valgas Robežtirgus laikā.
Novadu ziņas
2014. gada 30. aprīlis, 15:53

Valkas mērs Krauklis repo kopā ar savu igauņu kolēģi

Jauns.lv

Valkas mērs Vents Armands Krauklis un viņa igauņu kolēģis no Valgas Kalevs Herks ierakstījuši repa dziesmu – „Robežtirgus dziesmu”, kas pirmoreiz tiks atskaņota 10. maijā uz Igaunijas – Latvijas robežas tradicionālajā Lielajā labdarības Robežtirgū.

Gaidot dvīņu pilsētas pavasara lielāko piedzīvojumu – Robežtirgu, speciāli notikumam ir radīta dziesma, kas skan latviešu un igauņu valodās, apliecinot ciešo sadarbību ar mūsu tuvākajiem kaimiņiem – igauņiem, informē Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Brūvere, kura ir arī dziesmas teksta un melodijas autore.

Robežtirgus dziesmas idejas izpildītājs ir Andris Niklavičs un abiem mēriem piebalsojot to izpilda Valkas grupa „Incognito” un dziedātāji Jana un Aivars no Igaunijas. Uzmundrinošā repa vārdi ir:

„Robežtirgū vienuviet

Nopērkams ir itin viss,

Zivis, gaļa, desas, stādi,

Krekli, bikses, cirvju kāti.

Un ja esi iepircies,

Nāc pie galda, stiprinies!

Desā varēs iecirst zobus,

Makā nejūtot pat robu!

Satiksimies kuplā skaitā!

Viena kāja ziemeļos,

Otra kāja dienvidos!”

Valkā 10. maijā jau 12. reizi notiks tradicionālais labdarības Robežtirgus. Šogad par tajā gūtajiem ienākumiem tiks uzstādītas unikālas šūpoles uz Valkas - Valgas robežas. Šūpojoties būs iespēja vienlaicīgi pabūt divās valstīs.

Šogad apmeklētājus iepriecinās ne tikai iepirkšanās prieki, bet arī daudzveidīga kultūras programma - uz skatuves spēlēs ansambļi un vietējie izpildītāji. Būs sporta aktivitātes, loterija. Pasākums notiks divās valodās - gan latviešu, gan igauņu valodā. Vakara noslēgumā zaļumballe ar grupu „Emburgas zēni”.

Robežtirgus dziesmas audiversiju var noklausīties internetā:

https://soundcloud.com/andris-niklavics/valka-valga-song

Kasjauns.lv/Foto: Renāte Briede/LETA, publicitātes foto