112
2014. gada 10. septembris, 23:41

Par sievietes slepkavību aizturēts vairākkārt tiesāts gulbenietis

Jauns.lv

Aizdomās par 37 gadus vecas sievietes noslepkavošanu un viņas automašīnas aizdedzināšanu aizturēts kāds jau iepriekš par dažādiem noziegumiem tiesāts Gulbenes novada iedzīvotājs, informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas grupas vecākā inspektore Sintija Virse.

Svētdienas, 7.septembra, rītā Gulbenes policijā saņemta informācija par degošu vieglo automašīnu uz kāda vietējas nozīmes ceļa Gulbenes novada Daukstu pagastā. Skaidrojot notikušā apstākļus, policijai radās aizdomas, ka, iespējams, noticis noziedzīgs nodarījums, jo, pēc aculiecinieku sniegtās informācijas, automašīna aizdedzināta. Šajā dienā policijai neizdevās ne atrast, ne sazvanīt nodegušās automašīnas īpašnieci.

Tika sākti operatīvās meklēšanas pasākumi, un jau pirmdien, 8.septembrī, aizdomās par automašīnas nodedzināšanu tika aizturēts kāds 27 gadus vecs Gulbenes novada iedzīvotājs, kurš jau iepriekš vairākkārt tiesāts par dažādiem mantiskiem noziegumiem.

Šķetinot notikušā gaitu, policija noskaidroja, ka automašīnas aizdedzināšanas iemesls, visticamāk, bijis mērķis slēpt iepriekš izdarītas slepkavības pēdas. Noskaidrots, ka vīrietis svētdienas rītā uz autoceļa Madona-Gulbene nostopējis automašīnu, kuru vadīja 1977.gadā dzimusi sieviete. Pagaidām nenoskaidrotu motīvu vadīts, paņemtais pasažieris sievieti nāvīgi traumēja ar iepriekš sasistu pudeli. Vēlāk, lai slēptu nozieguma pēdas, aizturētais sievietes līķi noslēpa un automašīnu aizdedzināja.

Policijā par notikušo sākts kriminālprocess pēc krimināllikuma 116.panta par slepkavību, kas paredz sodu ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz divdesmit gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Aizdomās turētajam kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums, un policija turpina izmeklēšanu, lai noskaidrotu nozieguma izdarīšanas iemeslus.

LETA