Valentīna dienā Rīgā būs apskatāma dabīga izmēra šokolādes istaba
Lai izveidotu šokolādes istabu bija nepieciešami 600 kilogrami šokolādes.
Kultūra

Valentīna dienā Rīgā būs apskatāma dabīga izmēra šokolādes istaba

Jauns.lv

13. februārī, plkst. 12:00, Interjera un delikatešu centrā mc2 Krasta ielā tiks atklāts unikāls mākslas darbs – istaba, kurā visas detaļas ir pagatavotas tikai un vienīgi no šokolādes. 13. februārī Rīga ieies vēsturē un kļūs par vienu no tām nedaudzajām pilsētām pasaulē, kurās ir tikusi izveidota šāda – 20 m2 liela, no īstas šokolādes pagatavota istaba! Šokolādes istaba būs atvērta apskatei līdz pat 22. martam.

Valentīna dienā Rīgā būs apskatāma dabīga izmēra š...

“Šokolādes istabā lieliski tiek apvienotas delikateses, kāda neapšaubāmi ir šokolāde, un interjers, jo tiks radīts dabīga lieluma istabas iekārtojums ar augstas klases dizaina mēbelēm. Kopā tas pilnībā iemieso Interjera un delikatešu centra mc2 ideju”, stāsta Ārija Avota, Interjera un delikatešu centra mc2 direktore.

Rīgas šokolādes istaba tika veidota divus mēnešus. Lai pārvietotu šokolādes istabas atsevišķās detaļas bija nepieciešama speciāla tehnika, kura nodrošinātu  noteiktu temperatūras režīmu. Ja organizatori tādu nebūtu varējuši atrast, daļa istabas vienkārši nebūtu nokļuvusi Rīgā! Istabas montāžai un pilnīgai tās pabeigšanai būs nepieciešama vēl apmēram nedēļa. Šokolādes istabas autore ir pazīstamā šokolādes skulptore Jeļena Klimenta.

“Saldā istaba sastāv no vairāk nekā 50 elementiem. To starpā – mēbeles, kamīns ar svecēm, paklāji, gleznas, pulkstenis, ziedi, klāts galds zem kura apgūlies suns. Viss kā īstā istabā un atveidots dabīgā lielumā. Turklāt, šī ir vienīgā istaba pasaulē, kurai piemīt sava neatkārtojama smarža”, stāsta J. Klimenta. Viņa piebilst, ka darbs ir bijis sarežģīts, tas paveikts ar īpašu rūpību. Lai izveidotu šokolādes istabu bija nepieciešami 600 kilogrami šokolādes. Tā vesta no visām pasaules malām – Šveices, Beļģijas, Jaunzēlandes, Brazīlijas.

“Strādāt ar šokolādi ir ārkārtīgi interesanti, veidojot tā viegli pakļaujas, jauki smaržo. Lai veidošana izdotos, tās temperatūrai ir jābūt apmēram 35 – 40 grādu robežās. Ja temperatūra būs augstāka, šokolāde ātri kusīs un zaudēs formu. Ja šokolāde būs pārāk auksta – tā ātri kļūs cieta un trausla. Tikai iedomājieties, cik šis darbs ir sarežģīts! Bet patīkams! Šokolādes istabas izveide kaut kādā mērā ir līdzīga ledus skulptūru veidošanai. Bet šokolāde ir silta, gardi smaržo un rada visapkārt vienreizēju atmosfēru. Tā ir tik dažāda – balta, melna, ar dažādu kakao saturu. Ideāls materiāls, lai mākslinieka fantāziju ieviestu dzīvē”, turpina stāstīt J. Klimenta.

Interjera un delikatešu centrs mc2 Latvijas tirgū strādā jau 12 gadus. Par mc2 konceptuālā risinājuma prioritātēm ir jāuzskata preču augstā kvalitāte, individuāla pieeja un īpaša klientu apkalpošanas kultūra. Centra mc2 misija – akcentēt individualitāti un sniegt klientiem iespēju smelties jaunas idejas piedāvājot viņiem visu labāko no pasaulē pieejamā. Interjera un delikatešu centrā mc2 darbojas delikatešu veikals “Gastronome”, kurā pats izsmalcinātākais gardēdis taps pārsteigts ar piedāvāto produktu klāstu. Šeit pieejami gan vadošo ražotāju izmeklētie produkti, kuru garša izsenis ir novērtēta visā pasaulē,  gan mazu saimniecību piedāvātais eko pārtikas produktu klāsts. Profesionāli pārdevēji-konsultanti vienmēr ir gatavi pastāstīt par jebkura produkta pagatavošanas niansēm. Interjera un dizaina centros “Decorum” un “Galleria” iespējams atrisināt visus ar būvniecību, remontu, iekšējās apdares un interjeru saistītos jautājumus. Šeit pieejama pasaulē labāko ražotāju un zīmolu kolekcija, kurā pārstāvētas gan pazīstamas un cienījamas kompānijas ar daudzu gadu pieredzi, gan jauni un daudzsološi nozares pārstāvji.

Karlīna Timofejeva / Publicitātes foto