Kultūra
2015. gada 15. februāris, 08:40

Jaunā Rīgas teātra izrādi "Soņa" Briselē pirmajā vakarā noskatījās ap 500 skatītāju

Jauns.lv

Jaunā Rīgas teātra (JRT) izrādi "Soņa" Briselē pirmajā vakarā noskatījās ap 500 skatītāju, informēja Latvijas vēstniecība Beļģijā.

JRT viesizrādes ir iekļautas Latvijas prezidentūras ES Padomē publiskās diplomātijas un kultūras programmā.

Vēstniecība informē, ka 13.februārī JRT viesizrāde mākslas centrā "Bozar" noritēja veiksmīgi. Stāstu par vientuļo un dīvaino sievieti Beļģijas publikai atklāja JRT aktieri Gundars Āboliņš un Jevgēnijs Isajevs. Otra viesizrāde norisināsies 14.februāra vakarā.

Stundu pirms izrādes mākslas un kultūras zinātniece un pētniece Žūlija Rodeinsa (Julie Rodeyns) sniedza īsu ievadlekciju. Izrāde balstīta Tatjanas Tolstajas īsajā stāstā "Soņa".

Uz izrādi bija ieradušies ap 500 skatītāju, tajā skaitā Beļģijas diplomātiskā korpusa pārstāvji, Latvijas vēstniece Beļģijā Lelde Līce-Līcīte un   Latvijas vēstnieks NATO Māris Riekstiņš. Pēc izrādes publika uzkavējās, lai satiktos ar aktieriem un teātra pārstāvjiem.

Izrādes "Soņa" režisors Alvis Hermanis un JRT pirmo reizi Briselē viesojās 2004.gadā ar izrādi "Revidents". Pagājušajā gadā tika rādīta Leoša Janāčeka opera "Jenūfa", kuras jauniestudējuma režisora godu Beļģijas Karaliskās opera uzticēja Hermanim.

BNS