Deputātu Bergmani izdod administratīvai sodīšanai par izraisīto avāriju
Par Raimonda Bergmaņa sodīšanu balsoja 78 deputāti.
112
2015. gada 12. marts, 14:14

Deputātu Bergmani izdod administratīvai sodīšanai par izraisīto avāriju

Jauns.lv

Saeima ceturtdien piekrita 12.Saeimas deputāta Raimonda Bergmaņa (ZZS) saukšanai pie administratīvās atbildības par ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu, paziņoja parlamentā.

Par Bergmaņa sodīšanu balsoja 78 deputāti, pret bija Latvijas Reģionu apvienības (LRA) pārstāvis Artuss Kaimiņš, savukārt Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputāti Jānis Klaužs un Valdis Skujiņš balsojumā atturējās.

Iepriekš Bergmaņa izdošanu atbalstīja Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas deputāti. Komisijas vadītājs Vitālijs Orlovs ("Saskaņa") informēja, ka Bergmanis savu vainu atzīst un lūdzis deputātus piekrist viņa izdošanai.

Valsts policijas iesniegumā komisijai teikts, ka Bergmanis 10.decembrī plkst.17.28 vadīja transportlīdzekli "Chrysler" Rīgā pa Lizuma ielu virzienā no Auduma ielas uz Brīvības gatvi. Vadītājs neizpildīja ceļazīmes "Neapstājoties tālāk braukt aizliegts" prasību un neapturēja transportlīdzekli tam paredzētajā vietā, lai dotu ceļu transportlīdzeklim, kas brauca pa šķērsojamo ceļu, kā dēļ notika sadursme.

BNS/Foto: Edijs Pālens/LETA