foto: Zane Bitere/LETA
Policija atgādina par nepieciešamību ievērot drošības pasākumus, dodoties pēc meža veltēm
Sēņotāji mežā.
112
2022. gada 24. jūlijs, 14:06

Policija atgādina par nepieciešamību ievērot drošības pasākumus, dodoties pēc meža veltēm

Jauns.lv/LETA

Valsts policija aicina iedzīvotājus ievērot drošības pasākumus, dodoties pēc meža veltēm, informēja policijā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Policija pēdējo divu nedēļu laikā ir saņēmusi informāciju par situācijām, kad gados vecāka gada gājuma cilvēki ir iegājuši mežā un vairs nav varējuši atrast atpakaļceļu. Piemēram, 13.jūlijā kāds 83 gadus vecs vīrietis Saulkrastu pusē ir iegājis mežā un pašu spēkiem vairs nav ticis laukā.

Policijā gan uzsver, ka par laimi cilvēki nonāca sveiki un veseli mājās.

Ņemot vērā minēto, policija aicina parūpēties ne tikai par ogošanai un sēņošanai pašsaprotamām lietām, bet galvenokārt parūpēties par savu drošību, kā arī atgādināt par drošības padomiem saviem tuviniekiem.

Pirms došanās mežā policija aicina pabrīdināt līdzcilvēkus par savu prombūtni, atrašanās vietu un aptuveno atgriešanās laiku. Tāpat nedrīkst aizmirst paņemt līdzi pilnībā uzlādētu telefonu saziņai.

Tāpat policija aicina iedzīvotājus iegaumēt vietu, kur iegāja mežā. Savukārt situācijās, kad pēc meža veltēm dodas viens pats vecāka gadagājuma cilvēks vai personas, kurām ir veselības problēmas, policija aicina līdzcilvēkus būt atbildīgiem un doties kopā ar viņiem vai iespēju robežās atrunāt viņus no došanās vieniem mežā.