foto: LETA (Edijs Pālēns)
Valsts policija veiks pastiprinātu sabiedriskās kārtības un ceļu satiksmes drošības uzraudzību
Alkometra rādījums Valsts policijas rīkotā profilaktiskā reida laikā.
112
2022. gada 22. jūnijs, 15:47

Valsts policija veiks pastiprinātu sabiedriskās kārtības un ceļu satiksmes drošības uzraudzību

Jauns.lv

Lai lustīgo un priecīgo svētku noskaņojumu neiztraucētu nelaime, Valsts policija atgādina par drošību svētku laikā. Ikvienam iedzīvotājam ir jābūt apzinīgam un atbildīgam gan ceļu satiksmē, gan izvēloties svinībām piemērotas aktivitātes, gan parūpējoties par mājokļa drošību.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Lai nodrošinātu sabiedrisko kārtību un ceļu satiksmes drošību, no šī gada 22. jūnija līdz 27. jūnijam Valsts policija veiks pastiprinātu sabiedriskās kārtības un ceļu satiksmes drošības uzraudzību. Masveida pārbaužu mērķis ir atklāt transportlīdzekļu vadītājus, kuri vada transportlīdzekli alkohola reibumā, kā arī atklāt mazāk aizsargāto ceļu satiksmes dalībnieku, tostarp velosipēdu un elektrisko skrejriteņu, izdarītos pārkāpumus, vienlaikus skaidrojot gan riskus, gan sekas, kas var būt, ja neievēro Ceļu satiksmes noteikumus. Tāpat policisti uzraudzīs sabiedrisko kārtību arī vietās, kur varētu pulcēties svinētāji.

Valsts policija uzsver, ka alkohola lietošana un transportlīdzekļu vadīšana nav pieļaujama, tas attiecas arī uz velosipēda un elektrisko skrejriteņu vadītājiem! Aicinām ne tikai pašiem braucamrīku vadītājiem, bet arī līdzcilvēkiem būt atbildīgiem un nepieļaut, ka persona pie stūres sēžas reibumā. Ja tiek novērots gadījums, kad iereibusi persona vēlas vadīt transportlīdzekli, nedrīkst klusēt, bet ir jārīkojas un jāattur no šādas pārgalvīgas un pretlikumīgas rīcības. Ja persona tomēr neievēro norādījumus, nekavējoties ir jāzvana policijai pa tālruni 110, lai policisti pēc iespējas ātrāk varētu šo bīstamo satiksmes dalībnieku apturēt.

Vienlaikus Valsts policija atgādina, ka svētku laikā nedrīkst aizmirst arī par mājokļa drošību – gan tad, kad dodaties uz svinību vietu ārpus mājām, gan tad, ja atrodaties piemājas dārzā vai iekšā mājoklī.

Atstājot savu mājokli, vienmēr ir jāpārliecinās, ka visi logi ir aizvērti, tos nevajadzētu atstāt arī vēdināšanas režīmā. Pa tiem var iekļūt ne tikai zagļi, bet arī lietus, piemēram, negaisa laikā. Labāk vairākas reizes pārliecināties, ka gāzes plīts, gaismekļi vai gludeklis patiešām ir izslēgti, ūdens noslēgts un ārdurvis aizslēgtas. Vienmēr aizslēdz ārdurvis, pat tad, ja esi mājās!

Tāpat prombūtnes laikā nevajadzētu redzamās vietās, piemēram, uz balkona, terases, dārzā vai siltumnīcā, atstāt vērtīgas lietas. Drošības labad ir vērts aizvērt aizkarus, lai ļaundaris nevarētu aplūkot mājoklī atstātās mantas.

Labi drošības nodrošināšanas palīgi ir arī kaimiņi. Labu kaimiņattiecību gadījumā policija aicina vienoties ar kaimiņiem par īpašuma uzraudzīšanu prombūtnes laikā un ziņošanu policijai aizdomu gadījumā.

Dzīvesvietas drošības uzlabošana būtiski var apgrūtināt zagļa ieceres un palielināt jūsu un jūsu īpašuma drošību.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās