foto: Mārtiņš Ziders
Patriotisma deva un Latvijas mīlestība! Gājiens, kas mums bija nepieciešams
„Šīsdienas gājienā piedalījās tādi cilvēki, kādā sabiedrībā es gribētu dzīvot. Pieklājīgi, sirsnīgi, savstarpēji viens otru cienoši." 2022. gada 20. maija gājiens par atbrīvošanos no padomju mantojumu noslēdzās ar koncertu Sakuru dārzā.
Sabiedrība
2022. gada 23. maijs, 06:03

Patriotisma deva un Latvijas mīlestība! Gājiens, kas mums bija nepieciešams

Jauns.lv

Jauns.lv

Joprojām nenorimst emocijas par 20. maijā notikušo gājienu par atbrīvošanos no padomju mantojuma. Kaut ziņots, ka tajā piedalījušies mazliet virs 5000 cilvēku, klātesošo lēš, ka gājienā no Brīvības pieminekļa līdz Uzvaras parkam devušies vismaz 10 000 Latvijas patriotu.

Ģimenes ar maziem bērniem, daudzi sabiedrībā pazīstami cilvēki, un kāda sirma tantiņa, kas netālu no pieminekļa „atbrīvotājiem” vairāk nekā 40 minūtes vēroja garām ejošās ļaužu masas, notrauca asaras un pie sevis visu laiku teica: „Cik jūsu ir daudz! Nē, cik mūsu ir daudz. Malači!”...

"Atbrīvošanās no padomju mantojuma" gājienā pulcējušies vairāki tūkstoši cilvēku

Pasākums tika atklāts, nodziedot Latvijas himnu. Uz gājienu pulcējušies pārsvarā vidēja vecuma ļaudis, ir redzami arī jaunieši un bērni. Daudziem ...

gallery icon
141


Tāds bija šis pasākumus, kuru vislabāk raksturoja kāds no gājiena dalībniekiem, sociālajos tīklos ierakstot: „Šīsdienas gājienā piedalījās tādi cilvēki, kādā sabiedrībā es gribētu dzīvot. Pieklājīgi, sirsnīgi, savstarpēji viens otru cienoši. Nekādas miskastes tiešā un pārnestā nozīmē.” Arī viens no gājiena organizatoriem Ģirts Kalniņš dalījies līdzīgās pārdomās: „Neviena nomesta papīra. Neviena nomesta pudele. Neviens nomests iepakojums. Neviena izgāztuves sajūta! Tā ir Latvija! Tādi esam mēs, tiek, kam sirds pukst par pareizajām vērtībām! Paldies, jums visiem par šo un arī par dalību gājienā!”

Sabiedrībā pazīstami cilvēki gājienā par atbrīvošanos no padomju mantojumu

Sabiedrībā pazīstami cilvēki gājienā par atbrīvošanos no padomju mantojumu 2022.gada 20.maijā.

gallery icon
17


Neviens vien gājiena dalībnieks atzina, ka šī patriotisma un savas zemes mīlestības apliecinājuma deva bija ļoti nepieciešama. It sevišķi šajā laikā, kad 30 gadus pēc Latvijas neatkarības atgūšanas tā atkal ir briesmās, kad atkal ir aktivizējušies Latvijas ārējie un iekšējie ienaidnieki. Un par šo aktivizēšanos var lieliski pārliecināties arī tagad – pāris dienas pēc gājiena – kad sociālie tīkli ir atkal pilni ar Latvijai naidīgiem komentāriem. Pat tādiem, kuros vietējā „vate” ierosina visus gājiena dalībniekus iznīcināt ar mīnmetējiem. No viņiem neatpaliek arī vairāki latvieši, it īpaši vakcinācijas pretinieki, kuri gājiena dalībniekus nodēvējuši par „mēsliem” un „režīma vergiem”.


Tikmēr Latvijas Krievu savienība jau paziņojusi par gatavošanos „atbildes triecienam” - protestējot pret valdošo partiju rīcību saistībā ar padomju pieminekļu aizvākšanu Latvijā, LKS 28. maijā iecerējusi protesta gājienu Rīgā no Uzvaras parka līdz Brīvības piemineklim.
Kas to būtu domājis, ka 33 gadus pēc tam, kad Interfronte rīkoja gājienu un mītiņu pie „Uzvaras” pieminekļa, kas tāds Latvijā atkal būs iespējams!