foto: Edijs Pālens/LETA
Dzintars neredz šķēršļus Indriksones apstiprināšanai ekonomikas ministres amatā
Ilze Indriksone šim amatam partijā izvēlēta, lai nodrošinātu ministrijā iesākto darbu pēctecību.
Politika
2022. gada 19. maijs, 09:26

Dzintars neredz šķēršļus Indriksones apstiprināšanai ekonomikas ministres amatā

Jauns.lv / LETA

Pašlaik nav redzami šķēršļi Ekonomikas ministrijas (EM) parlamentārās sekretāres Ilzes Indriksones apstiprināšanai ekonomikas ministres amatā, ceturtdien Latvijas Televīzijas raidījuma "Rīta panorāma" atzina Nacionālās apvienības (NA) līderis Raivis Dzintars.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņš vakar pēc NA valdības sēdes esot informējis valdības vadītāju Krišjāni Kariņu (JV) par lēmumu vakantajam ministra amatam virzīt EM parlamentāro sekretāri.

"Krišjānis Kariņš neformāli bija informēts, ka viņas kandidatūra tiek apspriesta, lai gatavošanās būtu pēc iespējas ātrāka. Vienā ziņā es Krišjānim Kariņam, protams, piekrītu, ka šī problēma, kas radusies, īstenībā, viņa lēmuma dēļ, būtu jāatrisina pēc iespējas ātrāk. Un es arī piebilstu - ar iespējami mazākām sekām," sacīja Dzintars.

Pēc viņa paustā, Indriksone zina par visām EM aktualitātēm smalkākajās detaļās un viņai būtu nepieciešams vismazāk laika "ieskrējienam".

Komentējot, kad Indriksoni varētu apstiprināt amatā, Dzintars sacīja, ka neredz tam lielus šķēršļus. Viņš prognozēja, ka gan jauno ekonomikas ministru, gan jauno iekšlietu ministru amatā varētu apstiprināt Saeimas plenārsēdē pēc nedēļas.

Dzintaram arī neesot iebildumu, ja nu bijušais ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (NA) kļūtu par EM parlamentāro sekretāru, taču tas esot jāizlemj pašam Vitenbergam.

"Tas, par ko es esmu drošs, ir, ka Jānis Vitenbergs būs tuvu EM komandai un praktiskā darbā mēs noteikti iesaistīsim viņu tik daudz, cik viņš būs gatavs," sacīja politiķis.

Jau ziņots, ka NA ekonomikas ministra amatam virzīs EM parlamentāro sekretāri Indriksoni, Latvijas Televīzijas raidījumā "Kas notiek Latvijā?" paziņoja NA līderis Dzintars.

Viņš pastāstīja, ka partijas valde īsi pirms raidījuma sākuma vienbalsīgi lēma par atbalstu Indriksonei ekonomikas ministra amatam, virzot viņas kandidatūru izvērtēšanai koalīcijā.

Indriksone šim amatam partijā izvēlēta, lai nodrošinātu ministrijā iesākto darbu pēctecību.

NA vēl trešdienas rītā atkārtoti aicināja premjeru atteikties no ieceres prasīt Vitenberga demisiju, taču Kariņš savu viedokli un lēmumu nemainīja. NA līderis Dzintars vērtēja, ka Kariņa iecere atbrīvot ministru no amata ir netaisnīga un kaitīga, un uzsvēra, ka ministrs "darbu darījis godam" īpaši sarežģītos, vairāku krīžu apstākļos.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā valdošajā koalīcijā ietilpstošā NA pieprasīja nu jau bijušās iekšlietu ministres Marijas Golubevas (AP) demisiju saistībā ar policijas darbu Uzvaras parkā nedēļas sākumā. NA draudēja, ka gadījumā, ja Golubeva paliks amatā, NA ministri pametīs valdību.

Golubeva šonedēļ paziņoja, ka ir zaudējusi premjera uzticību, tāpēc pati atkāpjas no amata. Savukārt Ministru prezidents Kariņš NA veiktā "šantāžas mēģinājuma" dēļ pieprasīja amatu atstāt arī ekonomikas ministram Vitenbergam.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās