foto: LETA
Nacionālā apvienība ekonomikas ministra amatam virzīs Ilzi Indriksoni
13.Saeimas deputāte Ilze Indriksone
Politika
2022. gada 18. maijs, 22:11

Nacionālā apvienība ekonomikas ministra amatam virzīs Ilzi Indriksoni

Jauns.lv

Nacionālā apvienība (NA) ekonomikas ministra amatam virzīs Ekonomikas ministrijas (EM) parlamentāro sekretāri, Saeimas deputāti Ilzi Indriksoni, trešdienas vakarā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Kas notiek Latvijā?" atklāja NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Par to partijas valde vienojusies īsi pirms raidījuma sākuma.

Kā norādīja Dzintars, Indriksone šim amatam partijā izvēlēta, lai nodrošinātu ministrijā iesākto darbu pēctecību, bet bijušais ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (NA) tikšot aicināts "stāvēt pietiekami tuvu klāt" turpmākajiem darbiem.

"Kaitējums ir nodarīts, mūsu uzdevums ir izdarīt, lai tas būtu pēc iespējas mazāks," sacīja Dzintars.

Kā zināms, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) šodien parakstīja rīkojumu par ekonomikas ministra Jāņa Vitenberga (NA) demisiju. Šāda rīcība sekoja pēc tam, kad NA ultimatīvi uzstāja uz Marijas Golubevas demisionēšanu no iekšlietu ministres amata.

NA vēl šorīt atkārtoti aicināja Kariņu atteikties no ieceres prasīt Vitenberga demisiju. NA līderis Dzintars tad vērtēja, ka Kariņa iecere atbrīvot ministru no amata ir netaisnīga un kaitīga, un uzsvēra, ka ministrs "darbu darījis godam" īpaši sarežģītos, vairāku krīžu apstākļos.

Kā iepriekš informēja premjera birojā, no ceturtdienas, 19.maija, ekonomikas ministra amata pienākumu pildīšana uzticēta zemkopības ministram Kasparam Gerhardam (NA).