foto: ekrānuzņēmums no video
“Es uzbruktu politiķiem, policistiem...” Krievijas radio fantazē, kā un ar kādiem ieročiem vajadzētu slepkavot latviešus
Radio "Komsomoļskaja Pravda" diktors Sergejs Mardans ne reizi vien izcēlies ar sērijveida slepkavam raksturīgu fantazēšanu par to, kā un ar ko vajadzētu iznīcināt latviešus un citus Krievijas ienaidniekus.
Sabiedrība
2022. gada 18. maijs, 06:05

“Es uzbruktu politiķiem, policistiem...” Krievijas radio fantazē, kā un ar kādiem ieročiem vajadzētu slepkavot latviešus

Jauns.lv

Kamēr Krievijas prezidents Vladimirs Putins zaudē paša iesākto karu Ukrainā, Kremlim draudzīgie mediji – īpaši pēdējās dienās, pēc Rīgas Domes un Saeimas lēmumiem, kas ļauj nojaukt okupantu pieminekli Rīgā – ir pārgājuši uz atklātiem nāves draudiem Latvijai un latviešiem. Neizpaliek pat detaļas par to, kā tieši mūs un mūsu politiķus būtu jānoslaktē.

Īpaši skaļš un konkrēts savos nāves un iznīcības vēlējumos Latvijai ir odiozais Kremli slavinošās radiostacijas “Komsomoļskaja Pravda” ētera balss Sergejs Mardans.

Vēl 13. maijā viņš ēterā detalizēti stāstījis, kādas darbības Krievijai viņaprāt vajadzētu izvērst pret tām valstīm, kuras neatbalsta Putina realizēto politiku.

Krievija ar spārnotajām raķetēm apšauda Odesu; nogalināto vidū 3 mēnešus vecs zīdainis

gallery icon
21

“Mums noteikumi vairāk neeksistē. Tādēļ manuprāt Krievijai vajadzētu izvērst diversijas ārvalstīs, tostarp Baltijā. Latvijā, kur aptuveni 40% iedzīvotāju ir krievi, es iznīcinātu šīs valsts stabilitāti un pašu valsti,” iesāk Mardans.

Šeit gan jāiestarpina, ka apgalvojums par 40% krievu Latvijā ir absolūtas muļķības. Patiesā daļa ir tuvāka 23-25%.

“Es izdalītu vietējiem, iniciatīvu uzņemties gataviem iedzīvotājiem strēlnieku ieročus [triecienšautenes], granātmetējus, “Stinger” sistēmas, kuras esam ieguvuši kā trofejas. Es uzbruktu Latvijas ierēdņiem, politiķiem, policistiem un militārpersonām. Tā lūk... Vajadzētu novest šo valsti līdz stāvoklim, kad viņi beidzot saprot, ka viņi eksistē tikai tāpēc, ka Krievija to vēl atļauj. Šis būtu politiskas gribas jautājums, mums tas pat pārāk dārgi neizmaksātu,” turpina Mardans.

Pēcāk publicists apgalvo, ka viņaprāt pietiktu ar pārdesmit cilvēku grupu, lai Latviju ievilktu totālā haosā, ar kuru valsts iestādes netiktu galā.

“Visus parlamentāriešus, kuri balsoja par [Uzvaras parka] pieminekļa nojaukšanu – es iznīcinātu, vienu pēc otra. [...] uzskatu, ka Krievijai šādi vajadzētu izpausties visās valstīs, kuras ir mūsu ienaidnieki,” savu stāstījumu beidz Mardans.

Lielbritānijā, viņaprāt, vajadzētu indēt ne vien Skripaļus, bet arī šīs valsts ievēlētās amatpersonas, militārpersonas, izlūkdienestu darbiniekus utt.

Draud Latvijas politiķiem ar cirtni pakausī

Lieki piebilst, ka šādu mediju pārstāvji, kuri pauž šādus pret rietumvalstīm vērstus apgalvojumus Krievijā ir pilnībā imūni pret valsts Kriminālkodeksa pantiem, kuri paredz sodus par naida runu un ekstrēmismu.

Radio "Komsomoļskaja Pravda" diktors Sergejs Mardans ne reizi vien izcēlies ar sērijveida slepkavam raksturīgu fantazēšanu par to, kā un ar ko vajadzētu iznīcināt latviešus un citus Krievijas ienaidniekus.

Okupanti ap Mariupoli nomaina ukraiņu ceļazīmes pret uzrakstiem krievu valodā

gallery icon
5

Vēl tajā pašā dienā viņš paguva izpausties arī Kremļa naratīvu stutējošā TV kanāla PBK HD programmā.

Politisko diskusiju šovā “Vremja Pokažet” viņš tikpat relaksētā veidā klāstīja, ka Latvijas politiķiem un valsts amatpersonām vajadzētu baidīties no Krievijas un ledus cirtņa pakausī.

Tādējādi Mardans atgādināja PSRS tirāna Josifa Staļina praksi cīņā ar saviem politiskajiem sāncenšiem un – opozicionāra Ļeva Trocka likteni.

Raidījuma pārējie dalībnieki vien piekrītoši māja ar galvu.