Sabiedrība
2022. gada 9. maijs, 19:19

VIDEO: Ukrainas karogi, verbāli konflikti - cilvēki masveidā ierodas pie "okupekļa"

Jauns.lv

Iepriekšējos gados 9. maijā Uzvaras parka teritoriju no visām pusēm piepildīja ļaudis, kuri ar ziediem ieradās, lai pieminētu kritušos PSRS karavīrus un svinētu tā dēvēto "uzvaras dienu". Šogad jebkādi pasākumi parkā ir aizliegti un notiekošo uzrauga likumsargi. Kā pirmdienas vakarā novēroja Jauns.lv, Uzvaras laukumā turpina ierasties liels skaits cilvēku. Sanākušie viens otram izteica arī neglaimojošas piezīmes.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Valsts policijas komentārs par situāciju pulksten 18.30

Līdz šim Valsts policija kopumā uzsākusi 28 administratīvā pārkāpuma procesus, no tiem visvairāk - 13 Latgales reģionā.

Līdz šim kopumā valstī aizturētas 13 personas, bet vēl vairākas personas nonākušas policijas iecirkņos paskaidrojumu sniegšanai.

Lielākā daļa šo personu aizturētas par militāras agresijas un kara noziegumu slavinošu simboliku - Georga lentu - lietošanu un atteikšanos tās noņemt.

Savukārt no 28 administratīvā pārkāpuma procesiem lielākā daļa uzsākti Latgales reģionā, no kuriem 12 sākti Daugavpilī,bet viens Rēzeknē. Arī šaja reģionā lielākoties konstatēti Georga lenšu lietošanas pārkāpumi. 

Jāatzīmē, ka iecirkņos nonāca personas par tādiem pārkāpumiem, kā atrašanās sabiedriskā vietā alkohola reibumā, sīkais huligānisms un amatpersonas likumīgo prasību nepildīšana vai amatpersonas darba traucēšana. 

Kā vēstīts iepriekš, pie pieminekļa ieradās trīs vīrieši, kuriem uz krekliem bija pret 9. maija "svinībām" vērsti uzraksti. Vīriešiem uz krekliem bija uzraksti "krievu pasaule", kā arī "9. maijs - okupantu, slepkavu, izvarotāju, marodieru svētki".

Vīrieši vēlējušies tikt tuvāk piemineklim. No sākuma policijas darbinieki bija lieguši vienam vīrietim to izdarīt, bet vēlāk tie ļāvuši vienam vīrietim tikt tuvāk piemineklim.

Ar ziediem tikai līdz galdiņam – tā šogad Rīgā aizritēja “uzvaras” diena

Iepriekšējos gados 9. maijā Uzvaras parka teritoriju no visām pusēm piepildīja ļaudis, kuri ar ziediem ieradās, lai pieminētu kritušos PSRS ...

gallery icon
176

Lai arī vīrieši devās prom, viņi apgāja apkārt piemineklim un atkal uzturas pieminekļa tuvumā.

Pie pieminekļa sanākušos pieskata policisti, tostarp Speciālo uzdevumu bataljona darbinieki. 

Tiesībsargājošās iestādes šodien strādā atbilstoši īpašam sabiedriskās drošības plānam, informēja Valsts policija.

Ierobežota piekļuve Uzvaras piemineklim

gallery icon
17

VP priekšnieks Armands Ruks paziņojumā presei aicināja iedzīvotājus nedoties pie pieminekļa Rīgā, Uzvaras parkā, Daugavpilī Dubrovina parkā vai citviet Latvijā, nekļūt par aktieriem Krievijas propagandā un cienīt Ukrainas iedzīvotājus.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Kā zināms, pirms kāda laika, reaģējot uz Krievijas agresīvo iebrukumu Ukrainā, 24. februārī, Latvijā 9. maijs tika pasludināts par Ukrainas cietušo un bojā gājušo piemiņas dienu.

VP kopā ar citiem dienestiem, kā arī pašvaldībām savā starpā cieši sadarbojas sabiedriskās kārtības un drošības nodrošināšanā, ir sagatavots īpašs sabiedriskās drošības plāns.