foto: Twitter/ Andris Kulbergs
Kājas no "rosola" paglābuši zābaki! Smagā avārijā cietis Auto asociācijas prezidents
112
2022. gada 5. maijs, 10:23

Kājas no "rosola" paglābuši zābaki! Smagā avārijā cietis Auto asociācijas prezidents

Jauns.lv

Avārijā, kas 1. maija vakarā notika Ropažu novadā uz autoceļa P2 (1,2. km) starp automašīnu "Mitsubishi" un pretējā kustības virzienā braucošu "Volvo", vissmagāk cietis pie "Mitsubishi" stūres sēdošais Auto asociācijas prezidents Andris Kulbergs, kurš vienīgais nonācis reanimācijā.

Kā Kulbergs raksta sociālajos tīklos, avāriju izraisījusi sieviete pie "Volvo" stūres, kura veikusi apdzīšanas manevru bīstamā līkumā ar pretī braucošiem auto.

"Sieviete, kas taranēja mani frontālā sadursmē pretējā joslā, nav nedz pienākusi, nedz interesējusies par manu stāvokli, atšķirībā no tik daudz zināmiem un nezināmiem cilvēkiem. "Volvo" braucošos slimnīcā nehospitalizēja, es vienīgais reanimācijā," kādā no ierakstiem mikroblogošanas vietnē "Twitter" raksta Kulbergs.

Stāstot par apstākļiem pēc avārijas, viņš norāda, ka bijuši daudz izpalīdzīgu cilvēku. Vīrietis no priekšā braucošās "Toyota" iedevis nazi, lai varētu sagriezt zābakus, lai dabūtu ārā ieprūdušās kājas. Viņš kopā ar vēl kādu vīrieti arī atvienojis akumulatoru.

"Vislielākais respekts tieši Vairim un Viktoram, kuri pirmie noreaģēja pareizi atvienojot akumulatoru, jo es nespēju izslēgt aizdedzi, tā bija iesprūdusi kājā. Negribu iedomāties, ja auto aizdegtos un es, iesprūdis tur, nodegtu dzīvs," raksta Kulbergs.

"Kā ķirurgs teica, mani izglāba CAT biezie zābaki, kuri iesprūda starp grīdu un paneli, bet saglāba no rosola manas kājas. Pateicoties tiem, man bojājumu ir stipri mazāk! Nezinu, kas būtu botās," norāda Kulbergs.

Viņš izsaka arī pateicību slimnīcas personālam.

Jauns.lv jau iepriekš vēstīja, ka Valsts policija aicina atsaukties ceļu satiksmes negadījuma aculieciniekus, kuri var sniegt jebkādu izmeklēšanai noderīgu informāciju, zvanot uz tālruņa numuru 67219837, 26653635 vai 110.