Sabiedrība
2022. gada 25. aprīlis, 15:29

"Izvilka aiz matiem un nometa uz zemes" – "Bolt" vadītājam nav paticis klientes lūgums izslēgt Krievijas himnu

Jauns.lv

Sociālajos tīklos kopā ar videomateriāliem izplatījies teju vai neticams stāsts par šķietami Krievijas agresīvo politiku atbalstošu “Bolt” taksometra vadītāju, kurš, reaģējot uz klientes lūgumu izslēgt Krievijas himnu brauciena laikā, rupji viņai atcirtis un izmetis no automašīnas.

Spriežot pēc cietušās rakstītā “Facebook”, incidents ar “Bolt” šoferi piedzīvots svētdien, naktī uz pirmdienu.

Sievietes izklāstītais liek ieplest acis neizpratnē par to, vai tiešām vietējie Krievijas politikas atbalstītāji ir spējīgi rīkoties tik agresīvi un ļauni, neaizdomājoties nedz par savu upuri, nedz savu karjeru un tās nākotni.

“Vakar nonācu ļoti nepatīkamā situācijā. 1.30 braucu mājās no ģeorallija bilžu vakara un izlēmu izsaukt “Bolt”. Šoferim mašīnā skanēja krievu himna, ko palūdzu pārslēgt, un šoferis uz manu lūgumu nereaģēja. Pēc tam sāka skanēt cita krievu dziesma, kuru vēlreiz palūdzu, lai izslēdz vai pārslēdz, pašreizējās situācijas Ukrainā dēļ nevēlos to klausīties. Tālāk šoferis krieviski man teica, ka tā ir viņa mašīna, un tur ir tikai viņa noteikumi. Es atbildēju, ka esmu klients un vēlos, lai mūzika tiktu izslēgta vai pārslēgta. Taksists man pateica: “Ej Na**j!”,” raksta cietusī.

Pēcāk sieviete apgalvo, ka šoferis apstājies pie Māras dīķa, izkāpis no automašīnas, atvēris aizmugurējās durvis, kur viņa sēdējusi, aiz matiem izvilcis sievieti-savu klienti ārā no mašīnas, nogrūžot uz zemes.

foto: ekrānuzņēmums no video
Pie sievietes ieraksta "Facebook" komentāri gan ir dažādi. Netrūkst atbalsta cietušajai, bet neiztrūkst arī pamācības: "Ja nepatīk mūzika, brauc ar citu auto!".

“Šajā brīdī paspēju paķert telefonu un nofilmēt brīdi, kur vīrietis aizcērt durvis un aizbrauc. Esmu uzrakstījusi iesniegumu policijā. Paldies puisim, kurš brauca garām un redzēja, ka piecēlos un raudu, paprasīja, kas man ir noticis un aizveda mani mājās. Draugi, esiet uzmanīgi. Vēlos padalīties ar attiecīgo taksi, lai jūs ar šo vīrieti nekāptu vienā auto,” nobeigumā bilst sieviete.

Cietusī sociālajos tīklos ir arī publicējusi datus, kas palīdz identificēt varmākas automašīnu:

foto: Ekrānuzņēmums no "Facebook",

Pie sievietes ieraksta "Facebook" komentāri gan ir dažādi. Netrūkst atbalsta cietušajai, bet neiztrūkst arī pamācības: "Ja nepatīk mūzika, brauc ar citu auto!".

Varmāka “Bolt” vairs nestrādā

Te gan jāmierina – konkrētā vīrieša vadītā taksometrā, visticamāk, vairs neiekāps neviens.

Pēc sazināšanās ar “Bolt” Jauns.lv noskaidroja, ka varmākas iespējas sniegt taksometra pakalpojumus šajā platformā ir atņemtas.

Kustība "Krievu balss pret karu" mītiņā pieprasa nekavējoties pārtraukt karu Ukrainā

Kustība "Krievu balss pret karu" mītiņā pie Brīvības pieminekļa sestdien pieprasīja nekavējoties pārtraukt karu Ukrainā un izvest no valsts Krievijas ...

gallery icon
39

“Mums ir ļoti žēl, ka klientam ir nācies piedzīvot šādu situāciju – “Bolt” nekādā veidā neatbalsta vardarbību, un šāda šofera uzvedība ir nepieņemama. Mēs esam nekavējoties sazinājušies ar šoferi un bloķējuši viņa iespēju strādāt ar “Bolt” lietotni. Šajā gadījumā esam pilnībā kompensējuši klientes braucienu, kā arī esam pauduši gatavību sadarboties ar klientu un policiju visos veidos,” Jauns.lv informē Raimonds Bērziņš, “Bolt” reģionālais vadītājs Latvijā.

“Bolt” pārstāvis norāda, ka platformas klientiem ir pieejams atbalsta dienests, atbildes tiek nodrošinātas katru dienu laikā no 8.00 līdz 23.00, bez brīvdienām.

Ar klienta dienestu iespējams sazināties caur klienta profilu aplikācijā (izvēloties attiecīgo pasūtījumu) vai rakstot uz e-pastu riga@bolt.eu.

Gadījumos, kad apdraudēta cilvēka veselība vai drošība, firma aicina nekavējoties sazināties arī ar Valsts policiju.

foto: Ekrānuzņēmums

“Liela daļa “Bolt” vadītāju strādā pie kāda no autoparkiem vai individuāli. Ikvienam vadītājam pirms sadarbības uzsākšanas ar “Bolt” ir jāpabeidz apmācības, kurās tiek iepazīstināts ar sadarbības noteikumiem un nosacījumiem, kā arī rīcību darbā ar klientu. Diemžēl šajā gadījumā ir noticis “Bolt” noteikumu pārkāpums. Šāda rīcība nav pieļaujama ne tikai pasažieru pārvadājumos, bet arī ikdienā, tādēļ vadītājs jau ir bloķēts,” piebilst “Bolt” pārstāvis.

"Valsts policijas Rīgas Zemgales iecirkņa policisti, pamatojoties uz sociālo tīklu informāciju, ir uzsākuši resorisko pārbaudi," informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Gita Gžibovska.