112
2022. gada 1. aprīlis, 23:48

Neveiksmīgs "drifts" vai neuzmanība? Jaunieša bīstamo manevru rezultātā avārijā cieš šoferis

Jauns.lv

Visai pretrunīgas divu avārijā iesaistītu pušu liecības piektdien nācās uzklausīt ceļu policistiem, atbraucot uz negadījuma vietu Pārdaugavā, Zolitūdes mikrorajonā, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Skumja aina piektdien manīta Zolitūdes ielā, pretī 36. namam. Cietusī sieviete, kuru uz nestuvēm mašīnā ieceļ mediķi, ir "Toyota” apvidnieka vadītāja. Viņa guva traumas jaudīgas sadursmes dēļ.

Nopietno negadījumu taisnā ceļa posmā pamanījās izraisīt "Mercedes” vadītājs. Melnais sedans izbrauca no savas joslas, iestūrēja pretējā, kur tobrīd atradās "Toyota”. Tā ka braucēja notikušo komentēt nevarēja, situācijas redzējumu mums atklāja viņas vīrs, kas sēdēja apvidnieka pasažiera vietā.

“Sieva bija pie stūres. Mēs braucām no tās puses, dzelzceļa pārbrauktuves virzienā. ”Mercedes” brauca pretējā virzienā. Es kā pasažieris pamanīju, ka aizmugurējo asi ”Mercedesam” nēsāja. Pēcāk mašīna iztaisnojās un atkal sāka ”driftēt” un ietriecās mūsu aizmugurējās durvīs. (..) Galu galā sievu vedīs uz ”Stradiņiem”, skatīs, kas viņai ir. Viņai roka, kakls sāpot. Jaunais cilvēks, acīmredzot, gribēja saņemt adrenalīna devu, pēc vizuālā stāvokļa viņš ir normāls, adekvāts. Nezinu, kāpēc viņš tā rīkojās,” pauž “Toyota” pasažieris.

Mediķi cietušās sievietes stāvokli vērtē kā stabilu un traumas nav dzīvībai bīstamas. ”Mercedes” šoferis, kas negadījumā necieta, kameras priekšā komentārus sniegt nebija gatavs, vien paskaidroja, ka sānslīdē nebrauca, bet avārijas iemesls saistīts ar neveiksmīgu apgriešanās manevru. Parādīt no kuras puses un kur tieši braucējs griezās, viņš īsti nevarēja. Ņemot vērā pretrunīgās liecības, šķiet, ka policijas izmeklētājiem, lai tiktu skaidrībā, kam taisnība, būs jāpārbauda tuvākās apkārtnes videonovērošanas kameru ieraksti.